Toyota Corolla

1.4 D-4D 90CP Man Sol

Performante

4.5

Când vine vorba de performanţe, familistul care îşi cumpără Corolla trebuie să lase deoparte orgoliile obişnuite din trafic. Japoneza nu e făcută pentru întreceri. Sau...

De fapt, dacă ne uităm mai bine în fişa tehnică vedem că orice posesor de Corolla îl poate lăsa în urmă pe cel care are un Fluence şi îi poate zâmbi extrem de departe celui care a ales Astra Sedan. Cu cele 12.5 secunde scurse până la 100 de km/h, Corolla bate sedanul german şi francez, dar se plasează la egalitate cu versiunea comparabilă a lui Ford Focus sedan.

Doar Volkswagen Jetta este ceva mai rapid decât Corolla, însă într-o versiune TDI cu 15 cai putere în plus

  • eee, miercuri, 18.12.2013 12:28

    ma bucura foarte mult faptul ca acuma se pot vedea diferentele intre note in partea dreapta sus, astfel incat un potential cumparator isi poate face o idee ce ar trebui sa incerce si ce nu ... ar fi bine daca ati lasa acolo si testele mai vechide 2 ani sau cand scoateti voi notele. foarte fain review!

  • Dacia Plant, miercuri, 18.12.2013 13:21

    La un demaraj de 12.5s, ii dati 4.5stele ? Pretul este ridicat pentru un 1.4 fie el si diesel. De 22.500 avem alte variante mult mai ok. Sa inteleg ca VAG are preturile cele mai bune de pe piata in acest moment si Kia/Hyundai/Opel/Ford.

  • slVW_83, miercuri, 18.12.2013 14:33

    Nu stui de ce dar japii si coreenii au luat-o razna......cu preturile! Si se mai mira unii francezi ca Romania e lada de gunoi a Europei!!!

  • ehe, miercuri, 18.12.2013 15:25

    Este un pret corect si cinstit. Fiabilitatea nu se discuta, are si ea pretul ei, iar acest lucru se observa dupa o utilizare foarte severa a masinii.Eu cumpar masini noi ca sa car cu ele, sa isi scoata banii, iar dintre Toate Toyotele au fost cele mai bune. Am carat mobila si cu Passat si la doar 23 mii km aveam probleme grave cu ea.

  • ehe, miercuri, 18.12.2013 15:29

    Nu mai spun de buretele slab de pe ''panoul'' portierelor care se rupsese foarte repede de la colturi de mobilier, mese, scaune. Pe cand plasticele dure de la Toyota au rezistat foarte bine.

  • Andy, miercuri, 18.12.2013 16:09

    Romanul isi ia masina non-utilitara ca sa care mobila, coceni si eventual animale vii. Asta spune mult despre cat de civilizati suntem. Domnule "ehe" daca pot sa-ti zic asa, exista firme care realizeaza transporturi de mobila nu trebuie sa cari cu masina (eventual noua - desi ma indoiesc ca cineva cu o masina noua ar cara cu ea cartofi, ca sa zic asa). Hai sa lasam carpeala balcanica in urma si sa tindem spre mai bine. Legat de Corolla testata, singurul minus real e faptul ca e un pic submotorizata (exista si motoare mai fasnete insa pentru cine doreste mai mult). Un alt minus este portbagajul care este insuficient pentru o familie cu doi copii sau pentru 4 adulti care pleaca doua saptamani in strainatate, de exemplu.

  • mog, miercuri, 18.12.2013 16:49

    alegerea ideala pt cineva care isi doreste o masina si atat. pt pasionatii auto, exista alte variante.

  • @mog, miercuri, 18.12.2013 17:15

    cred ca vorbeai de Logan, ai gresit articolul. La 22000 "o masina si atat" nu prea merge.

  • ehe, miercuri, 18.12.2013 20:03

    @Andy, te bagi aiurea in seama vorbind in numele tuturor. Baiete, eu ''fac banii'' cu masina, nu o tin ca voi in fata blocului/garaj sa se pis* cainii la roata sau sa merg pe rezerva 3 km pana la chiosc si inapoi. Masina trebuie sa isi scoata banii pt asta e facuta, pt utilitate. Daca vrei sa te crezi jmeker ia-ti tata Lexus sau Mercedes sau ce oi vrea tu. . In plus dc sa dau banii si pe o utilitara cand cu aceeasi masina pot sa fac mai multe si bani si sa ies cu familia ?Si dc sa dau banii pe o utilitara daca as cara saci de ''cartofi sa zicem de5 ori pe an doar ? Sa o cumpar sa o tin in garaj ? Esti putin limitat in gandire scuza-mi expresia.Inca odata Toyota ofera un raport durabiulitate excelent prin comparatie cu VW si Ford masini care lea-m detrinut in trecut.

  • Dacia Plant, joi, 19.12.2013 18:50

    @Andy: Romanul de mine daca ar avea bani si-ar lua un pick-up ca sa imi fac treburile propuse de tine, o decapotabila pentru vara, un suv pentru iarna, o masina sport pt distractie, etc. Dar imi dai tu bani sa le platesc taxele si consumul mare de combustibil ? Vorbesti aiurea de data aceasta. Daca romanul ar avea bani si-ar lua si el cate un fel pentru fiecare necesitate asa ca nu mai vorbi de civilizatie. Te rog eu din respect pentru noi ceilalti.