Cabrioletul electric Citroen E-Mehari nu are airbag-uri nici măcar opțional, dar costă 25.000 de euro în Franța

Publicat marţi, 15.03.2016 11:43 de Mircea Meşter

Citroen oferă două opțiuni pentru achiziția unui E-Mehari, cabrioletul funky oferit fără airbag-uri, dar cu ABS și ESP în serie: achiziția mașini cu închirierea bateriei sau o chirie de lungă durată pentru întreaga mașină.

Citroen a anunțat prețurile franțuzești pentru E-Mehari, cea mai nou mașină electrică din gama mărcii. Considerată o soluție mai ales pentru zonele însorite și pentru plaje, electrica E-Mehari oferă un design neconvențional și materiale interioare impermeabile care transformă modelul francez într-o mașină de vacanță perfectă. 

Pentru a putea să vândă cele 1000 de exemplare pe care le va produce anual, Citroen a gândit două scheme de plată diferite. Prima este asemănătoare cu cea pe care utilizată de Renault în cazul lui Zoe: achiziția mașinii (25.000 de euro din care în Franța se scade bonusul guvernamental de 6300 de euro) plus o chirie lunară pentru baterie (79 de euro). A doua opțiune este închirierea pe lungă durată, o alternativă la leasingul operațional. Astfel, la închirierea pe 49 de luni, rata lunară ar fi de 299 de euro/lună, iar la final mașina îi rămâne companiei. 

Citroen E-Mehari vine în versiunea de echipare de start cu elemente de bază precum ABS sau ESP, însă nu oferă airbag-uri nici măcar opțional, iar climatizarea costă suplimentar 1000 de euro. Motorul electric al modelului francez oferă 68 de cai putere și 140 Nm. Accelerația 0-100 km/h se face în 6.4 secunde, iar autonomia relativă este de 200 de kilometri.

  • 1., marţi, 15.03.2016 13:33

    Păi la ce ți-ar trebui airbag-uri pe un teren de golf ori să te plimbi pe plajă cu ea ? Mașinuța asta e făcută cu o anumită destinație și ptr. un anume segment de cumpărători. Prețul nu pare exagerat ptr. nivelulul de salarilor din vest.

  • alex, marţi, 15.03.2016 14:26

    "achiziția mașinii", nu "achiziția mașini", în şapou