Aguri Suzuki nu agreaza o revenire in Formula 1

Publicat marţi, 06.05.2008 14:55 de Daniel Popescu

Seful Super Aguri, Aguri Suzuki, spune ca nu intentioneaza sa revina prea curand in lumea Formulei 1, dupa ce echipa sa s-a retras din competitie.

Super Aguri nu au reusit sa ajunga la o intelegere finala cu concernul german Weigl Group si au fost nevoiti sa se retraga din Formula 1 din lipsa de fonduri. Seful echipei, Aguri Suzuki, a marturisit ca o revenire in Marele Circ este putin probabila, cel putin in viitorul apropiat.

"Sunt extenuat. Cu siguranta am nevoie de o pauza. Formula 1 este un club de piranha si simt ca nu vreau sa ma implic din nou"

, a declarat Suzuki. "Pur si simplu nu am avut timp sa ajungem la o intelegere cu Weigl Group. Magma Group au renuntat dintr-o data, fara nicio explicatie, iar de atunci am fost in discutii cu mai multe companii, dar nu am reusit sa ajungem la nicio intelegere. Din punct de vedere financiar a fost imposibil sa continuam in Formula 1, avand in vedere bugetul imens de care aveam nevoie.

In urma retragerii echipei, Takuma Sato si Anthony Davidson au devenit someri. "Pilotii au fost fantastici. La debut masinile noastre nici macar nu mergeau pe o linie dreapta, dar Sato nu s-a plans niciodata. Pilotii au fost intotdeauna foarte optimisti", a precizat Suzuki.

Formula 1 a ramas acum cu numai 10 echipe pentru prima oara din 2005.