Honda: "Retragerea Super Aguri, inevitabila"

Publicat marţi, 06.05.2008 15:22 de Daniel Popescu

Compania Honda sustine ca Super Aguri nu ar fi putut continua sa concureze in Formula 1 decat daca s-ar fi putut finanta independent.

Dupa ce Super Aguri au confirmat marti dimineata ca nu vor mai concura in Formula 1, Honda au publicat un comunicat de presa in care isi exprima dezamagirea cu privire la aceste veesti, insa sustine ca au facut tot posibilul sa ii ajute.

"Honda a continuat sa sprijine echipa, dar Aguri Suzuki a venit la Honda sa-si anunte decizia de a se retrage din Formula 1 pentru ca nu a fost capabil sa opereze echipa in mod independent"

, se arata intr-un comunicat de presa al companiei Honda.

"Retragerea echipei Super Aguri este dezamagitoare pentru noi dar am inteles ca era inevitabila, exceptand cazul in care echipa ar fi gasit o solutie sa se descurce independent in viitor".

Cei de la Honda sustin ca s-au implicat in gasirea de investitori pentru echipa si considera ca planul a esuat dupa ce Magma Group a renuntat la achizitionarea echipei. "Honda a sprijinit Super Aguri din punct de vedere financiar si cu motoare din 2005. Mai ales in 2007 am fost implicati in discutii cu echipa pentru a gasi sponsori si parteneri".