Alonso: "Nu puteam reusi mai mult"

Publicat luni, 12.05.2008 10:44 de Daniel Popescu

Fernando Alonso spune ca locul 6 era cel mai bun loc pe care il putea obtine in Marele Premiu al Turciei, spaniolul declarandu-se multumit de rezultat.

"Am profitat de problemele unuia dintre pilotii din frunte (n.r - Kovalainen) si l-am batut pe Webber, exact ce ne asteptam sa facem. Sunt multumit de cum a mers masina in cursa", a declarat Alonso la finalul cursei.

Intrebat daca acesta este cel mai bun rezultat la care putea spera, dublul campion mondia a replicat:

"In acest moment, da. Avem deja doua curse cu noul pachet aerodinamic si acesta este locul spre care aspiram. Cele trei echipe din fata sunt inaintea tuturor, dar sa speram ca pasul urmator ne va apropia de ei".

Alonso a reusit in startul cursei sa urce pana pe locul 4, iar spaniolul a admis ca si-a permis sa riste pentru ca nu avea nimic de pierdut. "Anul acesta nu ne luptam pentru campionat, asa ca daca nu terminam o cursa nu este foarte grav. A trebuit sa-mi asum riscuri pentru a castiga cateva pozitii", a adaugat el.

Spaniolul spera sa aiba parte de o cursa buna la Monaco, acolo unde a triumfat cu doi ani in urma. "Monaco este intotdeauna o cursa speciala pentru piloti. Am castigat acolo cu doi ani in urma si am amintiri bune. Stiam ca anul acesta va fi mai complicat, dar sper sa obtinem o performanta buna", a incheiat el.