Alonso se asteapta la o cursa buna in Canada

Publicat luni, 02.06.2008 16:10 de Daniel Popescu

Fernando Alonso crede ca poate obtine performante bune de la monopostul R28 la Montreal si sustine ca echipa sa a inregistrat progrese in ultimul timp.

Dupa un inceput modest de sezon, echipa lui Flavio Briatore a dat semne de revenire la ultimele Grand Prix-uri. Acum, Fernando Alonso isi indreapta atentia spre Marele Premiu al Canadei din acest weekend, admitand ca francezii pot fi optimisti.

"Am facut ceva progrese recent si incercam sa mergem inainte fortand cat mai mult posibil. De la Marele Premiu al Spaniei am parut sa fim in forma si ar trebui sa fie la fel si in Canada"

, a declarat Alonso.

Dublul campion mondial a admis ca franele vor juca un rol esential pe circuitul nord-american. "Trebuie sa acordam o atentie deosebita racirii franelor si gestionarea acestora in timpul cursei va fi foarte importanta", a adaugat el. "Dar nu este ceva care sa ma ingrijoreze si vor lucra la asta in antrenamentele de vineri. In ansamblu, cred ca R28 ar trebui sa lucreze bine".

Coechipierul sau, Nelson Piquet Jr, asteapta cu calm cursa din acest weekend, in ciuda numeroaselor probleme intampinate in prima treime a sezonului. Desi nu a castigat inca niciun punct si nu a mai concurat niciodata in Canada, brazilianul sustine ca abordeaza cu mult calm acest weekend. "Am incercat sa abordez aceasta cursa cu calm si sa raman concentrat, asa cum am facut la fiecare cursa", spune Piquet. "Obiectivul meu va fi sa invat repede circuitul si sa ma simt confortabil in masina. Apoi trebuie sa profit de fiecare sesiune pentru a optimiza setarile masinii si pentru a fi in forma buna pentru calificari".

La randul sau, directorul departamentului de inginerie, Pat Symonds, i-a luat apararea tanarului pilot brazilian si si-a manifestat increderea pe care o are in calitatile sale. "Increderea sa sufera putin, dar speram sa-si revina in curand. Cu siguranta are abilitati si am vazut deja ca este rapid", a declarat Symonds. "Trebuie doar sa-si recapete increderea si noi il vom ajuta sa faca asta".

  • NeoGalaxy, luni, 02.06.2008 17:13
    Mda :)

    ""Am facut ceva progrese recent si incercam sa mergem inainte fortand cat mai mult posibil. De la Marele Premiu al Canadei am parut sa fim in forma si ar trebui sa fie la fel si in Canada", a declarat Alonso." ..... ceva imi suna naspa aici :)

  • undispudet, marţi, 03.06.2008 12:51
    DA!

    Am gasit care este faza, :)):)):)):)):)):))