Alonso va testa noul Renault R29 in ianuarie

Publicat marţi, 18.11.2008 15:22 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a dezvaluit ca va testa noul monopost al echipei Renault pentru sezonul 2009 abia in luna ianuarie.

Echipa Renault a intrat in linie dreapta pentru dezvoltarea monopostului Renault din sezonul urmator, cele mai mari provocari fiind introducerea KERS si a noilor regulamente aerodinamice.

Alonso spune ca va pune la incercarea noua versiune a monopostului in ultima saptamana a lunii ianuarie si spera ca pana atunci echipa sa pregateasca o masina cat mai performanta.

"Va fi important sa nu pierdem timpul in aceasta perioada. Tot ce vreau este ca masina sa fie fiabila pentru a putea inregistra progrese in privinta dezvoltarii", a declarat spaniolul pentru publicatia Sport.

Renault a aratat o forma impresionanta in finalul sezonului recent incheiat, iar presa speculeaza ca francezii vor emite pretentii la titlu in 2009. Pana la ora adevarului, Alonso crede ca fiabilitatea va fi cel mai important factor spre succes in 2009.

"Va fi important sa avem o masina rapida si consistenta care poate fi intotdeauna pe podium, iar in momentele decisive sa ne bazam si pe putin noroc", a adaugat spaniolul. "Nu putem uita ca Massa ar fi fost campion mondial daca motorul sau nu ar fi ccedat in Ungaria".