MP al Canadei ramane in afara calendarului F1

Publicat marţi, 18.11.2008 15:42 de Daniel Popescu

Oficialii Marelui Premiu al Canadei au anuntat ca nu au reusit sa stranga fondurile necesare pentru a organiza cursa de la Montreal in 2009.

Dupa mai bine de o luna in care au incercat sa ajunga la o intelegere cu Bernie Ecclestone, reprezentantii MP al Canadei au confirmat ca nu exista nicio sansa ca Montreal sa gazduiasca cursa din 2009.

Acestia afirma ca pretentiile lui Ecclestone sunt exagerate si ca cele doua parti nu au reusit sa ajunga la un numitor comun.

"Nu putem ajunge la o intelegere din cauza pretentiilor nefiabile ale domnului Ecclestone. Cu exceptia cazului in care cererile sale vor fi acceptabile, nu va exista niciun Grand Prix la Montreal in 2009", a declarat ministrul turismului din Montreal, Raymond Bachand.

Oficialii de la Montreal au dezvaluit ca au aflat pentru prima oara de excluderea Marelui Premiu al Canadei din calendar pe 7 octombrie. La sfarsitul aceleasi luni, oficialii au primit o ultima oferta din partea lui Ecclestone, care consta intr-o garantie de 143 de milioane de dolari pentru urmatorii 5 ani.

Organizatorii cursei nu au putut oferi aceasta garantie si au propus mai multe alternative, insa Ecclestone a refuzat toate propunerilor.