Di Grassi spera sa devina pilot la Honda

Publicat marţi, 18.11.2008 16:03 de Daniel Popescu

Lucas di Grassi spera ca va reusi sa-i convinga pe cei de la Honda ca isi merita locul in Formula 1 in sezonul urmator.

Honda evalueaza la Barcelona doi piloti brazilieni drept posibili inlocuitori pentru Rubens Barrichello: Bruno Senna si Lucas di Grassi.

In ciuda faptului ca luni a fost cel mai lent pilot de pe circuit, di Grassi este increzator in capacitatea sa de a demonstra ca isi merita locul pe grila de start a Formulei 1 si admite ca ziua de miercuri va fi cea mai importanta.

"Sunt mandru ca atat de multi brazilieni lupta pentru un loc", a declarat pilotul de teste al celor de la Renault. "Inseamna ca suntem foarte buni. Nu cred ca este vorba despre nationalitati. Honda ne-a ales doar pentru ca am facut o treaba atat de buna in GP2. Sper sa obtin locul si sa am un sezon bun anul viitor".

Vorbind concret despre sansele sale de a ajunge la Honda, di Grassi a devenit mai precaut si spune ca este prea devreme pentru a discuta despre acest lucru. "Este foarte dificil sa cuantifici. Depinde de cum va merge marti si miercuri. Asa ca vom vedea".

Brazilianul a fost multumit de modul in care a decurs prima sa zi de teste pe circuitul de la Barcelona si spera ca lucrurile sa se imbunatateasca pe parcursul saptamanii. "Circuitul a fost foarte "verde", iar masina a fost de asemenea "verde". Pana acum este bine. Am avut o experienta buna dimineata si abia astept ziua de marti".