Ecclestone: "Voi implementa sistemul medaliilor de aur"

Publicat marţi, 18.11.2008 16:20 de Daniel Popescu

Bernie Ecclestone a dezvaluit ca va pune in aplicare propunerea de a acorda medalii de aur castigatorilor de Grand Prix-uri in locul punctelor.

Seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a anuntat la inceputul lunii octombrie ca intentioneaza sa acorde medalii de aur pilotilor in locul clasicelor puncte.

Scopul final al acestui demers este sa ii oblige pe piloti sa lupte pentru victorie. Desi o perioada propunerea a fost data uitarii, Ecclestone a revenit si, in cadrul unui interviu acordat publicatiei The Times, acesta a afirmat ca va introduce noul sistem de clasificare.

"FIA si toate echipele sunt in spate si sistemul va fi implentant", a declarat britanicul. "Toata lumea intelege medaliile de aur, de argint si de bronz. Aproape toate sporturile se desfasoara in acest mod. Ideea este ca, la Melbourne, baietii vor dori sa plece de acolo cu medalia de aur. Nu vor sa plece cu 10, 8 sau 6 puncte. Toata lumea este incantata de idee si toti o sprijina. Sunt 100% sigur ca este cea mai potrivita cale, ii va determina pe toti pilotii sa depaseasca".

Desi teoretic propunerea lui Ecclestone ar putea parea interesanta, britanicul nu a specificat ce motivatie vor avea pilotii din spatele plutonului sa faca depasiri in timpul cursei in lipsa unei lupte pentru punctele aferente locurilor 4-8.

  • sharky_raduku, marţi, 18.11.2008 20:31
    ecclestone

    asta chiar e un om terminat . cat de prost poti sa fii ??? OUT ! nu a facut nimeni vreo petitie ?? cred ca s-ar strange 10 mil fara sa exagerez.