Barrichello: "Daca Schumi nu ma depasea eram dat afara"

Publicat joi, 27.11.2008 11:15 de Daniel Popescu

Rubens Barrichello sustine ca ar fi fost concediat de Ferrari daca nu il lasa pe Michael Schumaher sa castige Marele Premiu al Austriei din 2002.

Barrichello a lansat un nou atac la adresa fostei sale echipe, Ferrari, despre care spune ca il sustinea in mod fatis pe Michael Schumacher.

Brazilianul a dat si un exemplu concret in acest sens, sustinand ca a fost amenintat cu concedierea in cazul in care nu l-ar fi lasat pe coechipierul sau, Michael Schumacher, sa castige Marele Premiu al Austriei din 2002.

Astfel, in timp ce concura in fruntea lui Schumacher, echipa i-a transmis prin radio lui Barrichello: "Stii ca Schumacher este in spatele tau? Este important pentru campionat".

Brazilianul sustine ca discutiile cu sefii echipei au continuat pe parcursul urmatoarelor 8 tururi, iar in ultimul tur a primit un ultimatum. "Intensitatea conversatiilor a crescut cu fiecare tur. Iar apoi mi s-a spus sa ma gandesc la contractul meu. Pentru mine a fost clar: ia-ti piciorul de pe acceleratie sau pleci acasa".

Schumacher i-a transmis lui Barrichello dupa cursa ca nu stie nimic despre cele intamplate, insa brazilianul este de alta parere. "A spus ca nu are nimic de-a face cu asta, dar am documente care dovedesc ca a fost constient de tot ce s-a intamplat", a mai precizat el.

Afirmatiile pilotului brazilian vin intr-un moment delicat al carierei sale, viitorul sau in Formula 1 fiind incert dupa ce Honda Racing a testat recent doi piloti brazilieni pentru un posibil loc de pilot titular in 2009. Bruno Senna si Lucas di Grassi au sanse reale de a-l inlocui pe Barrichello, iar una dintre putinele sale alternative pare a fi Toro Rosso.

Veteranul brazilian a confirmat pentru site-ul sport.de ca Toro Rosso reprezinta intr-adevar o optiune, desi spera sa ramana la Honda. "Asta ma motiveaza in acest moment. Iubesc ceea ce fac si stiu ca am inca multa energie", a precizat el.

  • scuderia, joi, 27.11.2008 12:52
    @mai bine sa taca

    eu zic sa taca pentru binele lui...de ce nu a declarat asta anul trecut pe vremea asta...i-a fost frica de ross brawn...sper sa nu mai continue in anul viitor...

  • sharky_raduku, joi, 27.11.2008 12:55
    ...

    eu cred ca deja se stia asta :)

  • NeoGalaxy, joi, 27.11.2008 13:29
    @Mda sigur

    Deci Barri nu a realizat nimic in Formula 1. Asta daca nu se intampla sa fie adus la Ferrari. Pur si simplu cred ca a avut noroc si ar trebui sa-si dea seama ca nu este nici de nivelul lui Felipe, dar mai grav, nici de al lui Schumi sau Kimi. Asa ca daca era destept si cu adevarat era destept.... se gandea la bani si our si simplu concura de placere. Daca era destept acuma nu mai spunea nimic pentru ca oricand il pot da in judecata Ferrari si ii pot lua mai multi bani de cat are acuma. Dar prostia omeneasca este mare (Join este un exemplu in viata) si evident, Barri spune diferite lucruri. Uita totusi ca Ross este cel care poate sa-l ajute sa mai piloteze la Honda si in anii care urmeaza si ca prin aceste declaratii nu face decat sa-si scada sansele simtitor. Deci... nu numai ca este un pilot slab dar este si mai prost decat a fost Irvine. Irvine care daca tacea avea bani si era tot la Ferrari si anii la Jaguar nici nu existau. Ignorand ca echipa Jaguar a fost un dezastru impresionant de mare ca si ultimii 2-3 ani ai echipei Honda :)

  • marianescu, joi, 27.11.2008 14:42
    scuderia & Neo - asa ziceti voi?!...

    ...ca mai bine sa taca Barichello, cu alte cuvinte: mai bine mincinos cu ciocu' mic si cu banii in buzunar?! Interesanta atitudine aveti... in nici un caz CORECTA! Pai... bine frate, n-o fi scris el istorie in F1, dar ERA PILOT ca toti ceilalti... ok, n-o fi fost el pilotu "pacii", bun, slab, cum o fi fost dar... scuza-ma: era IN FATZA LUI SCHUMACHER (pozitie castigata CORECT si FAIR) si echpa l-a santajat, l-a constrans sa-l lase pe ala sa-l depaseasca.. Iar el, daca acum spune cu voce tare niste adevaruri urate pe care ORICUM LE STIA TOATA LUMEA, inseamna ca e de condamnat?! Aaaa, sau mai important e sa nu-i cada din galoane "regelui"?! Ma rog, fiecare cu ideile lui...

  • scuderia, joi, 27.11.2008 16:57
    @marinescu

    pot sa pariez ca tu esti cu mclaren...;bine mai omule..exact asa s-a intamplat si la mclaren anul acesta..(bine...nu i-au transmis lui kova prin casca sa-l lase pe ham sa-l depaseasca...ii zicea de la inceput)...asa s-a intamplat in multe curse anul acesta cu kova...deci..ciocu mic si u si barichello:))

  • Join, joi, 27.11.2008 17:37
    Ce va e ciuda ferraristilor????

    ce va e ciuda ferraristilor ca Rubens zice adevarul ???Scumacher nu era in stare sa-l depaseasca pe barichello daca acesta nu primea ordine de la fraieru' de jean todt!!!si ma scuderia ce ii cu kova????o data l-a lasat pe lewis la hockenheim si l-a lasat pe lewis mai artistic sa treaca pe cand massa de abia de abia repet l-a ajuns pe kimi in china RUSINEEEE

  • Join, joi, 27.11.2008 17:38
    "Intensitatea conversatiilor a crescut cu fiecare tur. Iar apoi mi s-a spus sa ma gandesc la contractul meu. Pentru mine a fost clar: ia-ti piciorul de pe acceleratie sau pleci acasa".

    CAT DE PROST POT SA FII SA II CERI ASA CEVA UNUI PILOT DE-AL TAU !!!!BINE FERRARI CE NU POT !!!!

  • marianescu, joi, 27.11.2008 17:49
    @scuderia

    eu nu pariez ca tu esti cu Ferrari - e evident si irelevant! Cat despre ce s-a intamplat la McLaren: a declarat cineva ceva pe tema asta?! Sau esti tu mesterul lor de sunet si stii ca asa s-a intamplat?! Aici se discuta despre situatii CLARE, CONCRETE, astea nu sunt supozitii si - implicit - nu se compara cu ce CREZI tu! Restul comentariului tau... cred ca sunt pur si simplu exagerarile unui om care nu poate fi obiectiv si cauta cu orice pret "paiul din ochiul altuia". Cat despre finalul lui... sa stii ca afirmatiile astea agresive, de "cartier" nu-ti ofera nici un avantaj, ba DIN CONTRA - arata ce si cum esti.

  • ccmax, joi, 27.11.2008 19:34
    Daca Schumi nu ma depasea eram dat afara

    1. Dupa titlu - a fost vorba despre o practica obisnuita... Adica daca RB nu se lasa depasit de MS atunci era dat afara. Deci el pilot mai bun, fortat sa se lase... 2. Dar el mentioneaza o singura cursa in care dupa "buna" obisnuita a echipelor de f1 a functionat ierarhia. Concluzie: Imi vine greu sa cred ca RB a fost mai bun decat MS dar fortele oculte de la Ferrari l-au impiedicat... In rest, face valuri pentru a atrage atentia...parerea mea.

  • silviu_123, joi, 27.11.2008 21:44
    barrichello

    chestia e ca stia ca este numarul 2.echipa vroia ca shumy sa iasa campion cat de repede se poate,nu in ultimele etape.daca era baiat destept,nu asculta ce spunea terminatul de brown si castiga cursa...apoi a doua zi spunea ce s-a intamplat....oricum e varza omu....

  • NeoGalaxy, vineri, 28.11.2008 02:27
    @marianescu

    Da-mi voie sa-ti explic. Nu neaparat ca sa nu ma intelegi gresit dar mai ales pentru ca oamenii nu sunt perfecti. Poate tu esti si imi cer scuze. - Ferrari angajeaza piloti si are o strategie in functie de fiecare. Adica cat poate si ce poate. - Managerul echipei decide care este pilotul principal. Toate echipele au un pilot principal si unul secundar. Pur si simplu nu exista egalitate decat daca sunt slabi amandoi si echipa concureaza la misto (exemplu: Honda de anul acesta si anii trecuti) - Ignor posturile lui Join pentru ca este dovada in viata a frazei "Prostia umana este infinita" - Nu caut dreptatea pentru ca doar Dumnezeu stie care este adevarul suprem si evident... oamenii nu stiu. - Barri a fost un pilot penibil si slab in acelasi timp. Scuza-ma te rog dar a avut noroc ca a fost adus la Ferrari doar pentru ca era nevoie de el pe postul de locotent, bagatot in seama sau orice alt post se mai gaseste. - Nu cred nici ca Barri spune adevarul dar stiu ca nu are curaj sa sa lase de Formula 1. Eu atata vad in aceaste declaratii. Pur si simplu ii este frica sa nu fie inlocuit. Ceea ce nu numai ca il face patetic dar ma face sa ma gandesc ca poate omul are probleme financiare. - Nu am spus ciocul mic, dar sa nu uite ca in contract avea stipulate aceste chestii. Adica pur si simplu de aia a fost angajat. Ce pot sa-ti spun este ca observ cu stupoare ca aronganta pe care o arati in acel post depaseste atata limita bunului simt dar in acelasi timp vad ca nici macar nu esti impartial. In acelasi timp... cred ca uiti ca Formula 1 este pe bani. Daca era un sport onest in care toti concurau egal era o alta discutie. Iti recomand sa te uiti afara pe geam si sa-mi spui daca lumea in care traim este cumva o lume utopica. Barri a fost angajat cu un scop si si-a facut treaba. Cine minte sa nu minte asta nu conteaza pentru ca oricum adevarul nu este nici ce spune el si nici ce spune echipa. Este exact la mijloc. Personal consider ca a fost norocos ca a ajuns la Ferrari. Echipa nu a facut decat ca i-a oferit o oportunitate de a pilota un monopost superb, de a castiga niste bani si de a ajuta la realizarea visurilor echipei. Nu era nici un pilot rapid, nici talentat si nici un mecanic bun. Dar a fost un locotenent foarte bun. Adica un pilot secund foarte bun. Il supara asta? Il inteleg dar pur si simplu nu a fost in stare de mai mult.

  • Mortell, vineri, 28.11.2008 13:47
    ptr NeoG

    Neo,scuza-ma ca iti zic dar bati cimpii rau de tot.citesc si ma prapadesc de ris.hai sa-ti spun o chestie.Barri are GP cistigate,anii in F1 ...nu mai zic,ce a facut sa ajung in F1...iar nu mai punem la socoteala,ce ar fi trb sa faca el ca sa fii tu multumit sa aibe 15 titluri!?asa poti sa zici si de Kimi un penibili nu !? ca se ruga de Massa (alt penibil in viziunea ta) mai avea putin si tragea pe dreata ca intr-un final sa-l ajunga din urma!?da de ce sa nu zicem acum ca de fapt toti sunt niste penibili iar Schumi a fost ce-l mai tare,nu !? alta faza,"Era" Schumi a fost inventata prietene,eu pina la trio-ul Schumi,JeanT si Barri nu mai vazut asa ceva,crezi tu ca un mare pilot ca Senna ar fi acceptat asa ceva!? sa vina unu sa-i tina urma!?pai Senna cred ca se apuca de pescuit in situatia asta.eu nu am mai vazut pina sa ajunga Schumi la Ferrari faza de a primi in casca mesaj de genul:lasa-l sa treaca ca altfel pleci !!! eu sunt sigur ca Schumi a cistigat o parte din cele 7 titluri doar prin prisma faptului ca JeanT s-a jucat la butoane,nu contest ca nu era un pilot bun dar hai sa nu exagerem,asa a fost sa fie :Ferrari a avut si inca are un cuvint de spus la nivel inalt,ma refer si in afara pistei,a avut in perioada aia o masina de calitate,isi dadeau toti interesul si da Schumi era un mecanic bun.spui pe final ca Barri nu a fost un pilot rapid,talentat si nici un mecanic bun dar a fost un locotenent foarte bun.pai cum asa mah Neo!?cum putea fii el un locotenent foarte bun daca nu avea calitati excelente,adica cum de primea Barri mesaje in casca sa-l lase pe Schumi!? de ce meseriasul de Schumi nu putea sa-l depaseasca fara a primi indicatii de pe banca!?ptr ca nici Schumi nu era buricul pamintului iar Barri era un pilot foarte bun.sa-ti intre bine in capshor...Ferrari nu au angajat niciodata piloti penibili dar au facut manevrele cele mai mari incepind de la Schumi.spune-mi daca mai stii vreo echipa de "legenda" (jean todt,schumi si barri) sa faca asa combinatii cum faceau astia!?mai tii minte pe vremea lui Senna,eu cred ca daca Senna primea in casti un mesaj de genul:Senna vezi ca am vorbit cu Prost si i-am impus sa te lase,cum crezi ca ar fi reactionat baiatu' !?asa ca nu-l mai critica tu pe Barri si nici nu-l mai ridica in slavi pe Schumi.bafta