Berger: "Red Bull vrea sa vanda Toro Rosso"

Publicat joi, 27.11.2008 10:56 de Daniel Popescu

Gerhard Berger a confirmat ca si-a vandut actiunile detinute la Toro Rosso pentru ca Red Bull intentioneaza sa vanda la pachet intreaga echipa.

Red Bull a anuntat la inceputul acestei saptamani ca a rascumparat cele 50% dintre actiuni de la fostul pilot Gerhard Berger.

In urma tranzactiei, Red Bull a devenit proprietara cu drepturi depline asupra a doua echipe, insa presa a speculat imediat ca Dietrich Mateschitz va vinde Scuderia Toro Rosso.

Fostul co-proprietar al team-ului, Gerhard Berger, a confirmat pentru presa din Austria ca Red Bull nu mai vrea sa se implice la echipa, motiv pentru care si-a vandut actiunile. "Am inceput sa ma gandesc la vanzare cand Mateschitz a spus ca vrea sa vanda din cauza schimbarii regulamentului. As fi fost bucuros sa continui cu Toro Rosso, dar nu puteam sa finantez singur echipa".

Astfel, cea mai buna oportuniotate pentru Berger a fost sa ii vanda actiunile lui Mateschitz, pentru ca acesta sa poata vinde mai usor intreaga echipa.

Totusi, fostul pilot austriac se asteapta ca Toro Rosso sa aiba parte de vremuri grele, pentru ca in prezent niciun cumparator de calibru nu se arata interesat de achizitionarea echipei. "Nu mai exista conditii pentru urmatorul pas si niciodata nu a fost stilul meu sa fiu in Formula 1 doar pentru a semna condica de prezenta", a incheiat Berger.