Bridgestone nu a stabilit inca pneurile pentru 2009

Publicat joi, 20.11.2008 15:56 de Daniel Popescu

Bridgestone analizeaza inca cele mai bune variante pentru seturile de pneuri ce vor fi disponibile in sezonul 2009.

Pneurile slick vor fi introduse din nou in Formula 1 in sezonul 2009, iar Bridgestone are nevoie de acumularea mai multor informatii de la echipe pentru a determina compozitiile optime pentru fiecare cursa a noului sezon.

Directorul tehnic al companiei japoeze, Tetsuro Kobayashi, a marturisit ca Bridgestone nu au decis inca compozitia finala a pneurilor pentru anul viitor.

"Inca acumulam date si va mai trece ceva timp inainte sa determinam alocatiile pneurilor pentru fiecare Grand Prix in parte", a precizat Kobayashi. "Vom avea doua specificatii de pneuri la fiecare cursa si am lucrat sa dezvoltam doua specificatii care au diferente mai mari de caracteristici decat am vazut in sezonul 2008".

"Pneurile mai tari din orice alocatie vor fi foarte consistente, dar nu foarte bune pentru a obtine un timp initial adecvat. Componenta mai moale ar trebui sa ofere timpi initiali mai buni, dar se vor uza mai repede. Asta ar trebui sa ofere pilotilor mai multe provocari si optiuni pentru strategii pentru a incuraja spectacolul. In ceea ce priveste marcarea pneurilor, inca analizam optiunile pe care le vom folosi".

Referindu-se la testele de la Barcelona din aceasta saptamana, Kobayashi a admis ca pilotii au intampinat dificultati in incalzirea pneurilor. Japonezul a explicat ca acest lucru a avut drept cauze principale vremea destul de rece din Spania, dar mai ales caracterul intermediar al monoposturilor utilizate de echipe.