Red Bull: "Loeb ar fi la mijlocul plutonului in F1"

Publicat joi, 20.11.2008 16:56 de Daniel Popescu

Oficialii echipei Red Bull considera ca Sebastien Loeb este suficient de rapid pentru a concura la mijlocul plutonului in Formula 1.

Cvintuplul campion mondial din WRC, Sebastien Loeb, a avut parte de o experienta inedita in aceasta saptamana, cand a testat monopostul de Formula 1 al echipei Red Bull.

Desi francezul s-a aflat doar pentru a doua oara la bordul unui monopost din Marele Circ, inginerul Red Bull, Daniele Casanova, crede ca acesta ar putea concura cu ususrinta la mijlocul plutonului in F1.

"Ma asteptam sa fie surprins placut si asa s-a intamplat. Loeb a fost impresionant. A urcat in masina si nu a facut nicio greseala inca de la inceput", a declarat Casanova pentru publicatia Autosport. "Este dificil de spus cat este de rapid. Intre cea mai rapida si cea mai lenta masina exista o diferenta de 25 km/h, asa ca oamenii ruleaza in diferite configuratii, inclusiv KERS, aripi si pneuri. Noi avem greutatea corecta, asa ca presupun ca Loeb este undeva la mijlocul plutonului, ceea ce este impresionant".

Loeb a pilotat un monopost RB4 interimar si a simulat nivelul fortei de apasare aerodinamica din 2009 si a fost incantat de laudele celor de la Red Bull, insa a admis ca este prea tarziu sa concureze in F1. "Poate ca sunt prea batran. Daca vroiam sa fac asta ar fi trebuit sa ma gandesc acum cativa ani. Testul acesta a avut loc doar pentru ca a fost o oportunitate oferita de Red Bull. Nu poti compara Formula 1 cu raliurile pentru ca sunt foarte diferite. Nu este adevarat ca raliurile reprezinta o zona de confort; in timpul probelor speciale ma concentrez la fel de mult ca astazi".

Referindu-se la testul pe care l-a efectuat cu Red Bull luni, francezul a precizat. "Cred ca puteam fi si mai rapid, dar nu voi spune ca puteam fi cu o secunda mai rapid, pentru ca nu este cazul. Erau cu siguranta zone in care puteam progresa mai mult, mai ales in momentele de franare", a adaugat el. "Uneori franam prea devreme si alteori prea tarziu. Cred ca asta este cel mai dificil lucru pentru cineva care vine in F1 pentru prima oara. In rest nu a fost prea rau. Am studiat cateva materiale video inainte, care m-am ajutat la lucruri precum trasa ideala".

  • cobra, joi, 20.11.2008 20:08
    de acord

    dar tot ar fi mult mai bun ca hamilton..........sebastien te vrem in F1