Button: "McLaren este în urma Red Bull şi Ferrari"

Publicat miercuri, 09.03.2011 10:29 de Daniel Popescu

Jenson Button susţine că McLaren nu va fi capabilă să lupte de la egal la egal cu Red Bull şi Ferrari în Australia, însă este optimist în privinţa viitoarelor update-uri.

McLaren a fost una dintre echipele care a atras cel mai mult atenţia la lansarea noului monopost, datorită unui sistem de evacuare extravagant.

Ulterior, performanţele din teste au fost departe de cele anticipate, iar inginerii au sosit la Barcelona în această săptămână cu o nouă aripa faţă şi un senzor poziţionat pe nasul monopostului care a captat privirile.

Perspectiva nu este însă una îmbucurătoare pentru Jenson Button, care afirmă că McLaren nu va fi capabilă să opună rezistenţă celor de la Ferrari şi Red Bull în Marele Premiu al Australiei.

"Aş fi surprins dacă putem egala performanţele celor de la Red Bull şi Ferrari când ajungem la Melbourne. Este o mare solicitare. Va fi provocator să fim în aceeaşi formă cu ei. Nu a fost cel mai bun start în termeni de kilometri parcurşi, fiabilitate şi formă, dar am realizat câteva progrese. Tururile pe care le-am petrecut cu puţin şi, respectiv, mult combustibil au reprezentat o bună îmbunătăţire a ceea ce am experimentat aici la ultimul test. Încă mai avem de muncă pentru a fi la fel de rapizi ca Red Bull, Ferrari şi poate încă una sau două echipe. Nu vom fi mulţumiţi să fim a treia cea mai rapidă echipă, dar sunt multe pe care le putem face din această poziţie şi, având în vedere ultimele teste şi forma noastră, suntem rezonabil satisfăcuţi", a declarat britanicul la finalul primei zile de teste.

Via | BBC Sport

  • octav71, miercuri, 09.03.2011 10:42

    "...au reprezentat o bună îmbunătăţire a ceea ce am experimentat ..." - no shit, chiar asa? Daca este imbunatatire, nu poate fi decat buna, spun eu!

  • Felipe, miercuri, 09.03.2011 11:02

    incepand cu lansarea si terminand cu performantele totul este o extravaganta la mclaren...

  • syktasy, miercuri, 09.03.2011 11:30
    tactici fumate

    Sunt prea stridenti cu smiorcaitul. Ei cred ca daca se vaita intr-una celelalte echipe nu-i baga in seama ca-s slabi si in prima cursa sa ofere surpriza. E o tactica des intalnita in fotbal. E doar o chestie psihologica care s-ar putea sa le iasa sau nu.

  • diesel08, miercuri, 09.03.2011 14:36
    Mclaren

    Eu cred ca sunt si in urma Renault.

  • mad79, miercuri, 09.03.2011 17:13
    buna

    mie imi aduce aminte de problemele intalnite de Mclaren in 93,cand fiabilitatea monopostului l-a impiedicat pe Senna sa castige al 4 titlu mondial!