Webber: "Suntem pregătiţi pentru noul sezon"

Publicat miercuri, 09.03.2011 11:27 de Daniel Popescu

Mark Webber crede că Red Bull este pregătită să înceapă noul sezon, însă evită să facă predicţii pentru prima cursă a anului.

Red Bull Racing s-a evidenţiat în testele din această iarnă ca una dintre marile favorite în lupta pentru titlul mondial, Sebastian Vettel şi Mark Webber reuşind frecvent să obţii timpi competitivi.

Acest lucru îl determină pe Webber să spună că Red Bull este pregătită să înceapă noul sezon competiţional, chiar dacă echipa mai are la dispoziţie trei zile de teste.

"Întotdeauna te poţi descurca mai bine când ai mai mult timp, dar simt că suntem pregătiţi acum. Vom vedea unde suntem. Întotdeauna înveţi mai mult când mergi la curse despre punctele tale forte şi despre slăbiciunile echipei. Asta vine din formă, fiabilitate, opriri la boxe, organizare, sâmbete şi duminici, din tot. Aşa că întreg weekendul trebuie testat în scurt timp. Suntem la numai câteva zile de asta", a declarat australianul la finalul primei zile de teste de la Barcelona.

Cu toate acestea, pilotul echipei Red Bull evită să facă predicţii pentru Marele Premiu al Australiei din 27 martie şi crede că ar fi naiv dacă ar crede că austriecii vor domina cu autoritate prima etapă.

"Nu vom spune că vom distruge şi vom ucide pe toată lumea în prima cursă, pentru că am fi naivi. Sunt mulţi oameni cu o formă similară, nu fiţi îngrijoraţi în privinţa asta. Este evident că echipa este incredibil de motivată, bine organizată şi într-o formă grozavă - aşa că construim pe baza celor făcute anul trecut. Dar sincer să fiu nu cred că există multe dovezi din ultimele opt săptămâni, pentru că astăzi toată lumea are aceeaşi formă. Ferrari nu este aici şi nici McLaren nu se agaţă prea mult", a mai precizat el, referindu-se la faptul că Ferrari va testa la Barcelona începând de miercuri.

Via | Autosport