Citroen: "Ogier va învaţa din greşelile comise în 2010"

Publicat marţi, 07.12.2010 18:01 de Daniel Popescu

Olivier Quesnel consideră că Sebastien Ogier va deveni un pilot mai bun în urma greşelilor comise în ultimele etape ale sezonului 2010 din WRC.

Sebastien Ogier a obţinut două victorii în sezonul recent încheiat al Campionatului Mondial de Raliuri, însă ultimele 3 etape ale anului au fost marcate de mai multe greşeli personale.

Cea mai importantă a fost cea din Marea Britanie, care l-a privat de locul 2 în clasamentul general, însă şeful Olivier Quesnel crede că francezul va învăţa din greşeli în perspectiva sezonului următor.

"A fost un lucru rău pentru un lucru bun. Accidentul pe care l-a avut în Marea Britanie nu a fost surprinzător pentru mine pentru că se lupta cu Petter Solberg şi Sebastien Loeb, nu are experienţă, iar în Marea Britanie nu este uşor. Este un învingător, dar a fost prea ambiţios şi are nevoie de experienţă pentru a înţelege ce se poate întâmpla, pentru că asta îl va ajuta să se controleze. Accidentul pe care l-a avut l-a ajutat pentru anul viitor, aşa că trebuie să fim optimişti", a declarat şeful echipei Citroen.

Ogier a concurat în 2010 pentru Citroen Junior, însă va fi promovat la echipa de uzină alături de Sebastien Loeb în 2011 în locul lui Dani Sordo.

Via | WRC