De ce au pierdut McLaren al cincilea garaj

Publicat miercuri, 02.04.2008 12:19 de Daniel Popescu

Presa germana sustine ca McLaren au pierdut al cincilea garaj de pe linia boxelor din Bahrain pentru ca Ron Dennis nu si-a dat demisia din functia de sef al echipei.

Organizatorii cursei din Bahrain au anuntat recent ca McLaren vor fi nevoiti sa ocupe ultimul garaj de pe linia boxelor, in ciuda faptului ca FIA le acordasera dreptul de a ocupa al cincilea garaj.

McLaren primisera aceasta favoare din partea FIA pentru a beneficia de mai multe facilitati, desi fusesera exclusi din campionatul constructorilor in 2007. Pe circuitele moderne din Malaezia si Bahrain, ultimele garaje au aproximativ aceleasi facilitati ca si primele, insa situatia nu este similara si la circuitele din Europa, care au o vechime mai mare.

Cotidianul german Bild sustine in editia sa de miercuri ca decizia FIA de a nu le mai permite celor de la McLaren ocuparea celui de-al cincilea garaj are legatura directa cu scandalul de spionj din 2007. Astfel, FIA a fost de acord sa faca aceasta concesie pentru ca Ron Dennis urma sa demisioneze din functia de sef al echipei McLaren. De altfel, inainte de inceperea noului sezon au circulat numeroase zvonuri ca Dennis va parasi echipa, insa in cele din urma acest lucru nu s-a mai intamplat.

Bild sustine ca oficialii FIA au fost "frustrati" de pozitia adoptata de Dennis si, drept consecinta, i-a fortat pe McLaren sa ocupe ultimul garaj, asa cum este si firesc prin prisma clasamentului din sezonul trecut.

  • aurelgales, miercuri, 02.04.2008 12:47
    frustrarea oficialilor FIA

    Din păcate se poartă jocul la două capete. Una spun şi alta fac ! Nu ştiu de ce dar parcă seamănă a comportament cunoscut pe la noi. Dar...la case aşa mari şi cu pretenţii... ne-am fi aşteptat la seriozitate. După ce că se cunoştea că s-a... cooperat la nivel mare în "spionaj", iar măsura s-a aplicat unidirecţional, acum se cam exagerează. Aşa cred eu !!