Kovalainen, fericit sa revina la volan

Publicat sâmbătă, 10.05.2008 10:58 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen s-a bucurat sa revina la volanul monopostului McLaren dupa accidentul suferit in Marele Premiu al Spaniei.

Finlandezul a demonstrat ca nu a fost afectat in niciun fel dupa accident, stabilind al doilea timp in prima sesiune de antrenamente de vineri.

"A fost placut sa revin din nou in masina si totul a fost bine", a precizat Kovalainen. "Am fost in forma imediat si am fost capabil sa realizez timpi competitivi. La sfarsitul primei sesiuni am iesit pe pista cu pneurile optionale, dar temperatura de franare nu a fost cea potrivita. Si a doua sesiune a decurs bine si ne-am concentrat pe evaluarea pneurilor si pe setari. A fost o zi foarte productiva"

.

Coechipierul sau, Lewis Hamilton, s-a clasat al doilea in sesiunea de dupa-amiaza, la numai 0.036 secunde in spatele lui Kimi Raikkonen. "Ne-am concentrat pe evaluarea pneurilor si a setarilor, iar lucrurile nu arata prea rau", aprecizat englezul. "Toata lumea a pierdut ceva timp dimineata pentru ca pista era inca uda dupa ce a fost curatata. In prima sesiune am utilizat tot timpul aceleasi pneuri si nu am experimentat nicio problema. La ultima iesire pe pista am pus un nou set de pneuri, dar la un moment dat am pierdut ceva timp. In ansamblu sunt multumit de forma noastra si de consistenta aratata".