Raikkonen, dezamagit de problemele tehnice

Publicat vineri, 09.05.2008 18:29 de Daniel Popescu

Campionul mondial Kimi Raikkonen s-a declarat dezamagit dupa problemele intampinate vineri in prima sesiune de antrenamente libere din Turcia.

"Nu a fost cea mai buna zi de vineri", a spus Raikkonen, care nu a efectuat decat trei tururi dimineata din cauza unor probleme la cutia de viteze. "In aceasta dimineata am efectuat un singur tur cronometrat inainte de problema la cutia de viteze. Drept urmare, nu am mai putut participa la restul sesiunii. Dupa-amiaza, m-am chinuit putin sa gasesc setarile potrivite pentru masina.

Una dintre principalele probleme de astazi a fost sa aducem pneurile la temperatura potrivita, dar cred ca maine va fi o situatie diferita, partial pentru ca nivelul aderentei se va imbunatati si pentru ca muncim sa obtinem un set-up corespunzator. Am pierdut timp pretios dimineata, dar inca avem date numeroase de analizat pentru a ne pregati pentru restul weekendului".

Coechipierul sau, Felipe Massa, a terminat pe primul loc sesiunea de antrenamente de dimineata, insa dupa-amiaza a fost doar al treilea. "In ansamblu a fost o zi pozitiva", a declarat el. "Circuitul deste de mare viteza, chiar daca inca mai este murdar, ceea ce insemna ca este usor sa sa faci greseli. Din cauza temperaturilor scazute a fost dificil sa scoatem tot ce e mai bun din pneuri la inceput, mai ales cu cele hard.

Am incercat setari variate si acum trebuie sa analizam datele pentr ua fi cat mai bine pregatiti posibil. Ma simt confortabil pe acest circuit si cred ca pot fi competitiv maine si duminica in cursa. Ar fi fantastic sa castig din nou aici, dupa performantele din ultimii doi ani".