Kubica va primi trofeul Bandini

Publicat luni, 14.04.2008 10:56 de Daniel Popescu

Robert Kubica va primi trofeul Bandini ca rasplata pentru rezultatele obtinute la BMW-Sauber de la debutul sau din 2006.

Pilotul polonez va fi astfel rasplatit pentru rezultatele excelente realizate in acest debut de sezon, cand a obtinut primul pole position din cariera sa si, totodata, din istoria echipei sale, in Marele Premiu al statului Bahrain. In plus, organizatorii au decis sa-l premieze pe Kubica si pentru modestia sa, dragostea sa pentru Italia si pentru faptul ca vorbeste fluent limba italiana.

Consultantul echipei BMW-Sauber, Peter Sauber, va fi de asemenea premiat in cadrul frestivitatii de decernare a premiilor care va avea loc pe data de 18 mai, cu o saptamana inainte de Marele Premiu al statului Monaco.

Premiile Bandini au ajuns in acest an la cea de-a cinsprezecea editie, printre castigatori anteriori numarandu-se fosti campioni mondiali ca Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Michael Schumacher si Jacques Villeneuve, precum si Felipe Massa si Mark Webber.

Premiile Bandini se acorda in satul Brisighella de langa Imola in memoria pilotului local Lorenzo Bandini, care a murit intr-un accident la volanul unui Ferrari in Marele Premiu al statului Monaco din 1967.