Kubica: "Vom fi competitivi in Bahrain"

Publicat vineri, 28.03.2008 13:12 de Daniel Popescu

Robert Kubica si Nick Heidfeld privesc cu incredere spre cursa din Bahrain, unde spera sa obtina rezultate pe masura.

Kubica are amintiri placute din Bahrain si spune ca intreaga echipa este motivata de rezultatele din primele doua curse ale sezonului.

"Astept cu nerabdare cursa din Bahrain, in primul rand pentru ca acolo am obtinut primele mele puncte de anul trecut, iar un alt motiv este ca am avut un debut de sezon foarte bun in Australia si Malaezia"

, a declarat Kubica.

"Circuitul din Bahrain este foarte diferit fata de Melbourne si Sepang. Are linii drepte lungi cu zone de franare violenta. Vantul ar putea juca un rol important aici, dar sper sa nu fie prea puternic, intrucat masina noastra este destul de sensibila la acest capitol. Bineinteles, trebuie sa vedem cum se descurca monopostul F1.08 pe acest circuit, dar sunt increzator ca vom fi foarte competitivi si aici".

Coechipierul sau, Nick Heidfeld, se declarat un fan al circuitului si, la fel ca si Kubica, spera sa obtina performante bune pe circuitul asiatic. "Imi place foarte mult configuratia circuitului si intregul complex din Bahrain. Totul este foarte modern. Pentru mine una dintre cele mai bune sectiuni ale intregului sezon este cea dintre virajul 5 si penultimul viraj de pe circuitul din Bahrain", a precizat germanul.

"Climatul tinde sa fie placut aici, chiar daca fiind in mijlocul desertului nisipul ajunge pe circuit si pe echipamentele noastre. Anul trecut am fost foarte bine pregatiti dupa cele doua teste si am avut parte de o cursa minunata. Anul acesta unele echipe au testat aici noile masini inainte de inceputul sezonului. Vineri, prioritatea noastra va fi sa micsoram diferentele printr-un set-up foarte bun".