Massa ar putea utiliza acelasi motor in Bahrain

Publicat marţi, 01.04.2008 10:14 de Daniel Popescu

Ferrari au sugerat ca este posibil sa nu inlocuiasca motorul masinii lui Felipe Massa pentru Grand Prix-ul din Bahrain, chiar daca brazilianul nu a terminat cursa din Malaezia.

Massa a abandonat la Sepang dupa ce a comis o eroare in timp ce se afla pe locul doi si, prin prisma retragerii sale din cursa, Ferrari pot utiliza un nou motor pe monopostul sau pentru acest weekend. Totusi, avand in vedere ca masina brazilianul nu a parcurs intreaga distanta a cursei, echipa ia in considerare utilizarea lui si in Marele Premiu al statului Bahrain pentru al doilea weekend.

"Vom continua sa fim foarte atenti la capitolul fiabilitate, mai ales in ceea ce priveste motorul", a declarat directorul tehnic al echipei, Aldo Costa. "In acest context, Massa va utiliza probabil acelasi motor ca in Malaezia, chiar daca l-am putea schimba intrucat nu a reusit sa termine cursa".

In plus, Costa a dezvaluit ca Scuderia intentioneaza sa aduca update-uri pentru aproape fiecare cursa in parte. "Planul pentru acest an este ca ar trebui sa avem update-uri pe tot parcursul sezonului. Intentionam sa imbunatatim pachetul pas cu pas cu schimbari la fiecare cursa, iar in Bahrain vom utiliza cateva componente aerodinamice noi", a precizat Costa.

In ultimele zile s-a speculat foarte mult ca Ferrari ar putea fi avantajati de faptul ca au efectuat teste private in Bahrain in luna februarie, fiind singura echipa care a facut acest lucru, alaturi de Toyota. Totusi, Costa minimalizeaza importanta acestora si sutine ca Ferrari nu vor avea multe beneficii din acest punct de vedere.

"Intr-un sport atat de competitiv ca Formula 1, orice avantaj pe care l-am putea avea ca urmnare a calatoriei noastre in Golf din iarna probabil ca se va evapora pana la finalul antrenamentelor de vineri, mai ales ca si celelalte echipe au fost aici in ultimii ani", a spus italianul. "Avantajul real al testelor de pe circuitul din Sakhir este ca locatia ofera conditii stabile, chiar daca temperaturile au fost cu circa 10 grade mai mici decat cele pe care le asteptam in acest weekend, iar aceasta stabilitate este un adevarat premiu cand dezvoltam o noua masina".