Michael Schumacher, noul presedinte al FIA

Publicat marţi, 01.04.2008 10:58 de Daniel Popescu

Max Mosley a fost demis de la conducerea FIA, functia sa fiind preluata de septuplul campion mondial Michael Schumacher.

Scandalul sexual in care a fost implicat presedintele FIA, Max Mosley, a avut consecinte deosebit de importante in lumea sporturilor cu motor.

Indignati de relatarile din presa potrivit carora inaltul oficial britanic se afla in centrul unui scandal sexual cu conotatii politice grave, membri Consliliului Mondial al FIA au luat masuri drastice impotriva lui Mosley.

De asemenea, surprinsi de faptul ca Mosley nu a negat oficial acuzatiile care i se aduc, mai multi membri al Consiliului Mondial au hotarat sa se intalneasca de urgenta la Paris pentru a discuta despre masurile pe care trebuie sa le ia in acest caz.

Astfel, vice-presedintii FIA, in frunte cu presedintele executiv Marco Piccinini, i-au contactat pe ceilalti membri ai Consiliului Mondial si le-au solicitat sa se intruneasca la Paris. Totusi, doar o parte dintre acestia au fost de acord cu aceasta intalnire, ceilalti sustinand ca sunt implicati in alte afaceri care nu suporta amanare sau pur si simplu considerand ca o astfel de discutie trebuie planificata pentru urmatoarea intalnire oficiala a Consiliului.

Consiliul Mondial se reuneste de 3 sau 4 ori pe parcursul unui an pentru a discuta probleme esentiale din lumea sporturilor cu motor, insa Piccinini a reusit in cele din urma sa convinga 18 membri sa se intalneasca luni seara la Paris.

Consiliul Mondial are in componenta 26 de membri, inclusiv presedintele FIA Max Mosley si seful Formulei 1, Bernie Ecclestone. Daca prezenta lui Mosley la aceasta intalnire nici nu intra in discutie, Piccinini nu a dorit sa-l contacteze pe Ecclestone de teama ca influenta acestuia sa nu se rasfranga asupra celorlalti membri.

Cei 18 membri s-au reunit astfel in mare secret in seara zilei de luni, 31 martie, si au supus la vot daca Max Mosley poate ramane presedinte al FIA in contextul scandalului in care a fost implicat. 16 membri au votat pentru demiterea imediata a lui Mosley din functie, un singur membru votand impotriva, iar un altul abtinandu-se. Cel din urma nu este altcineva decat reprezentantul constructorilor din F1 in Consiliu, Jean Todt.

Dupa ce au hotarat demiterea lui Mosley, membri Consiliului Mondial au propus ca Jean Todt sa preia functia de presedinte interimar al FIA cel putin pana in luna octombrie 2009, cand ar urma sa aiba loc alegeri. Spre surprinderea tuturor, francezul a refuzat insistent propunerea, motivand ca nu este suficient de pregatit pentru o astfel de responsabilitate.

Totusi, Todt l-a propus pentru aceasta importanta functie pe fostul campion mondial Michael Schumacher, cu care a colaborat foarte multi ani la Scuderia Ferrari. Contactat de Todt, germanul a cedat la rugamintele acestuia si a acceptat dupa mai multe ore de discutii sa ocupe functia de presedinte interimar al FIA pana in octombrie 2009.

In prezent nu se stie care vor fi atributiile sale exacte pana la alegerile de la acea data, insa deciziile importante vor fi luate prin votul membrilor Consiliului Mondial.

Nota: Aceasta stire este o pacaleala de 1 aprilie si trebuie luata ca atare! 

  • markedd, marţi, 01.04.2008 11:09
    Aoleu!!!

    A fost demis un ferrarist si pus in locul lui un altul. AOLEU!!! Nu imi pare rau ca a fost demis mosley pt ca in ultima vreme si-a cam dat in petec cu declaratiile facute, dar sa numesti in functie ,chiar si numai interimar, un ferrarist convins, este o alegere total neinspirata. Pun pariu ca vom avea si anul acesta un scandal care va fi pornit tot de la ferrari ca si anul trecut. E jale ce a ajuns Formula1.

  • cristiger, marţi, 01.04.2008 11:09
    vrajeala

    e in exclusivitate????......buna poanta

  • WestMclaren, marţi, 01.04.2008 11:23
    tare gluma de 1 Aprilie

    Sper!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Bon_Scott, marţi, 01.04.2008 11:31
    1APRILIE!!!!!

    Prea evident...

  • npacurar, marţi, 01.04.2008 11:34
    La inceput am muscat-o...

    ...Apoi mi-am revenit: stai frate, e 1 Aprilie.... ;)) Cool!

  • mirco, marţi, 01.04.2008 12:59
    1 aprilie

    pe site-ul oficial nu e nimic, deci, pacaleala

  • sylvya2005_11, marţi, 01.04.2008 13:05
    :)))

    pt cei care nu s-au prins ..e pacaleala de 1 aprilie..sa fim seriosi ....fraza asta e cam trasa de par...:))) "Contactat de Todt, germanul a cedat la rugamintele acestuia si a acceptat dupa mai multe ore de discutii sa ocupe functia de presedinte interimar al FIA"..pb mosley va fi demis sau va demisiona,dar sigur nu la miezul noptii:))

  • Icemanflavi, marţi, 01.04.2008 13:11
    Mda

    Pai da..deci 1 Aprilie dar am cautat totusi peste tot sa vad daca e adevarat dar mai greu :))))...a fost buna poanta :))))))

  • Icemanflavi, marţi, 01.04.2008 13:12
    Rugaminte

    Va rog eu nu mai puneti poza cu Schumi imbracat in tzoale de moto-gp , vrem sa-l tinem minte in rosu ! :D

  • daniel.popescu, marţi, 01.04.2008 13:15
    @Icemanflavi

    Nu este uniforma de MotoGP, ci de Race of Champions.

  • mschumy, marţi, 01.04.2008 13:31
    tzapaaaaaaa

    ...eh..trebuia sa scrieti ceva si voi...ca doar e 1 aprilie

  • catalin2001, marţi, 01.04.2008 15:19
    lol

    pe site-ul oficial al FIA de ce nu apare niciun comunicat de presa oficial ? lol. 1st of April...;))

  • roxy_goldy, marţi, 01.04.2008 15:23
    buna poanta

    ce buna pacaleala de anu asta! a fost prima pe ziua de azi!!! Am crezut ca e pe bune, facusem okii cat cepele, dar tzeapaaaa azi e 1 Aprilie :P :P :P buna poanta!!!

  • BeeJay, marţi, 01.04.2008 22:17
    Comentariu sters

    Observ ca mi s-a sters comentariul ce era primul la aceasta stire. Cred ca am fost pe aproape sa le stric pacaleala.

  • marianescu, miercuri, 02.04.2008 00:15
    Doaaaaaaaaaamne ajuta...

    ...ca e 1 Aprilie!!! Chiar ma speriasem - asta mai lipsea: sa mai fie si PE FATZA....

  • kimi_rai, miercuri, 02.04.2008 01:27
    FRATILOOORRR

    Nu vedeti ca scrie ca e pacaleala !!!! la sf. ca nota ce mai cautati pe alte site-uri !!!!???? k sa nu mai zic ca unii nici nu cred ca au vazut ca scrie ca e pacaleala !!! oricum misto o muscai !