Massa se teme de McLaren si BMW-Sauber

Publicat joi, 19.06.2008 13:22 de Daniel Popescu

Felipe Massa a negat ca Ferrari sunt favoriti certi in cursa de la Magny Cours si sustine ca McLaren si BMW-Sauber reprezinta o amenintare serioasa.

In mod traditional, Ferrari au obtinut performante foarte bune pe circuitul francez, acolo unde s-au impus in 7 dintre ultimele 10 Grand Prix-uri. Pe de alta parte, McLaren nu au mai castigat la Magny Cours din 2000. Desi Scuderia vine in Franta dupa un un-doi reusit in 2007, Massa crede ca McLaren si BMW-sauber nu pot fi excluse din ecuatie, chiar daca brazilianul este optimist ca Ferrari vor fi competitivi.

"In ultimii ani oamenii ar spune ca Monaco si Canada s-au potrivit mai bine echipei McLaren decat Scuderiei Ferrari, in timp ce lucrurile stau exact pe dos in Franta si Marea Britanie. Dar nu cred ca este cazul anul acesta pentru ca, in afara de alti factori, trebuie sa includem BMW in aceasta ecuatie", a declarat Massa.

"Anul acesta in Monaco Ferrari au avut prima linie a grilei chiar daca probabil am avut mai multa benzina decat McLaren, iar in Canada performanta in cursa a fost de asemenea foarte buna. In alte curse am fost cu totii foarte apropiati. Dar sper sa fim competitivi in acest weekend".

In ciuda acestor precautii, pilotul brazilian este increzator ca Ferrari pot repeta performanta de anul trecut. "Imi place Magny Cours. Am iesit pe locul 2 anul trecut dupa ce am plecat din pole, dar am pierdut ceva timp in trafic, iar in 2006 am terminat pe 3. Este un circuit bun pentru mine. Sa speram ca putem repeta un-doi-ul de anul trecut, dar poate intr-o alta ordine".