Monteiro a cumparat o echipa de GP2

Publicat vineri, 28.11.2008 10:16 de Daniel Popescu

Fostul pilot de Formula 1 Tiago Monteiro a achizitionat o echipa in GP2, competitia care a furnizat cele mai multe tinere talente in Marele Circ in ultimii ani.

Tiago Monteiro a devenit in aceasta saptamna proprietarul echipei de GP2 BCN, pe care a redenumit-o in Ocean Racing Technology, marcand astfel prima echipa portugheza din aceasta competitie.

Monteiro este sprijinit in demersul sau de fostul sau manager, Jose Manuel Guedes.

"Este un pas pe care am vrut intotdeauna sa il fac in cariera mea de profesionist, dar nu mi-as fi imaginat ca voi reusi ata de repede. GP2 este platforma ideala pentru ca este foarte aproape de Formula 1, iar popularitatea si competitivitatea sa sunt in crestere"

, a declarat Monteiro.

Noua echipa si-a prezent deja logo-ul, insa cei doi parteneri nu au decis inca care vor fi culorile team-ului. Echipa va concura pentru prima oara sub numele de Ocean Racing Technology in urmatoarea cursa din campionatul GP2 Asia, iar obiectivul lui Monteiro este testarea mai multor piloti in vederea sezonului utrmator de GP2. In plus, echipa spera sa se bazeze pe serviciile cat mai multor profesionisti din industria sporturilor cu motor.

Tiago Monteiro a concurat in Formula 1 in sezoanele 2005 si 2006, obtinand 7 puncte in cariera la volanul unui monopostJordan.