Niki Lauda: "Noile circuite de oras sunt mai sigure decat Monaco"

Publicat vineri, 30.05.2008 15:56 de Mircea Meșter

Fostul campion mondial austriac Niki Lauda sustine ca circuitele de la Valencia si Singapore, intrate in acest an in circuitul F1, sunt mai putin periculoase decat cel de la Monte Carlo.

Desi cursa de la Monaco a ridicat intrebari legate de siguranta circuitelor stradale intrate in acest an in Formula 1 (Valencia si Singapore), Niki Lauda ii linisteste pe fanii Formulei 1 si pe piloti

"Noile circuite citadine din acest an sunt construite astfel incat acestea indeplinesc fara probleme standardele de siguranta. De exemplu, spatiile de degajare sunt mult mai largi decat cele de la Monte Carlo, unde practic acestea nu exista. Singura problema este faptul ca masinile vor putea rula la viteze de peste 300 km/h. A merge repede pe langa un perete nu e in sine un fapt periculos. Insa problemele reale intervin atunci cand incepi sa te intrebi ce vine dupa cult sau cand trebuie sa incetinesti. Masinile reprezinta un potential pericol, e normal. Dar vorbim de un risc asumat. In plus, evident, masinile de astazi sunt mult mai sigure decat erau cele de pe vremea mea"

, sustine fostul campion mondial.