OFICIAL: Alexander Rossi, pilot de rezervă la Caterham

Publicat vineri, 09.03.2012 15:41 de Daniel Popescu

Caterham a anunţat că pilotul american Alexander Rossi va fi pilotul de rezervă al echipei în sezonul 2012 şi va participa la unele sesiuni de antrenamente libere.

Caterham şi-a definitivat vineri linia de piloţi cu care va aborda sezonul 2012 al Formulei 1, după ce a anunţat că Alexander Rossi este al doilea pilot de rezervă al echipei alături de olandezul Giedo van der Garde.

Americanul în vârstă de 20 de ani va participa la un număr nespecificat de sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marilor Premii şi, în paralel cu activitatea regulată din Formula 1, va concura şi în competiţia Formula Renault 3.5 alături de Arden Caterham.

"Obiectivul meu de a fi în Formula 1 este cu un pas mai aproape după ce am semnat ca pilot de teste pentru Caterham F1 Team. Aş vrea să le mulţumesc şefilor Tony Fernandes, Kamarudin Meranun şi Riad Asmat pentru încrederea acordată şi pentru devotamentul arătat carierei mele pe termen lung."

"În ultimul an am petrecut ceva timp la fabrica de la Hingham şi am consolidat relaţiile în cadrul echipei. Mă simt confortabil cu toată lumea şi aştept cu nerăbdare să cresc ca pilot profesionist cu Caterham şi să obţin cât mai multă experienţă din antrenamentele de vineri, simulatorul de F1 şi timpul petrecut alături de echipă", a precizat el într-un comunicat de presă.

Via | Caterham