Sistemul DRS ar putea fi interzis dacă vizibilitatea este redusă

Publicat vineri, 09.03.2012 18:26 de Daniel Popescu

FIA a anunţat vineri câteva mici modificări în regulamentul Formulei 1, printre care şi posibilitatea de a interzice sistemul DRS dacă vizibilitatea este prea mică în condiţii de ploaie.

Consiliul Mondial al FIA a dezvăluit vineri seară o serie de mici modificări înaintea noului sezon al Formulei 1 care va începe peste numai şapte zile la Melbourne.

Astfel, în cazul curselor care se desfăşoară pe ploaie, sistemul DRS va putea fi interzis de Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, în cazul în care vizibilitatea este prea mică. Până anul trecut, tehnologia putea fi utilizată inclusiv pe un circuit umed în cazul în care ploaia se oprea.

De asemenea, FIA a decis ca, în cazul în care ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri sunt afectate de ploaie, echipele să poată utiliza un set suplimentar de pneuri slick în antrenamentele de sâmbătă, scopul fiind acela de a impulsiona piloţii să efectueze mai multe tururi.

Nu în ultimul rând, regulamentul care prevede interzicerea oricărei activităţi la monoposturi pentru o anumită perioadă de timp în nopţile de vineri şi sâmbătă a fost adaptată pentru a corespunde mai bine fusului orar local.

Via | FIA