OFICIAL: Orice producător poate furniza pneuri în WRC din 2011

Publicat miercuri, 11.08.2010 12:27 de Daniel Popescu

FIA a confirmat miercuri că orice producător de cauciucuri are posibilitatea de a furniza pneuri în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2011.

Federaţia Internaţională de Automobilism şi-a manifestat recent intenţia de a permite oricărui producător de pneuri să activeze în Campionatul Mondial de Raliuri.

Noua regulă a fost confirmată miercuri de Consiliul Mondial al FIA la capătul unui vot efectuat prin fax şi urmează să intre în vigoare începând din sezonul viitor al WRC.

Astfel, orice producător de pneuri interesat să furnizeze pneuri în WRC începând de anul viitor trebuie în prelabil să se înregistreze la FIA, iar forul mondial va publica cel târziu în 15 septembrie lista producătorilor acceptaţi în competiţie.

Pentru a menţine costurile sub control, numărul maxim de pneuri furnizate în 2011 va rămâne identic cu cel din acest an, iar pentru sezoanele 2012 şi 2013 se are în vedere o reducere a numărului de cauciucuri cu 15-20%. De asemenea, preţul maxim pe care îl pot solicita producătorii pentru pneuri este stabilit prin regulament, iar testele cu noile cauciucuri sunt strict limitate.

FIA susţine că a decis să permită oricărui producător să furnizeze pneuri cu scopul de a îmbunătăţi asocierea cu tehnologiile din industria maşinilor de stradă. Anterior, forul mondial a iniţiat un proces de selecţie pentru viitorii furnizori de pneuri, însă Pirelli a fost singura companie care şi-a manifestat interesul de a furniza cauciucuri în WRC în perioada 2011-2013.

Via | FIA