Piquet Jr: "Monopostul R28 este dificil de pilotat"

Publicat vineri, 20.06.2008 11:14 de Daniel Popescu

Nelson Piquet Jr. sustine ca rezultatele sale modeste din acest sezon au drept cauza, printre altele, si performantele slabe ale monopostului R28.

Pilotul brazilian si-a dezamagit echipa in primele 7 curse ale acestui sezon, nereusind sa tina pasul cu mult mai titratul sau coechipier Fernando Alonso. Cu toate acestea, el este increzator ca Magny Cours reprezinta oportunitatea perfecta pentru a-si demonstra calitatile cu care este inzestrat.

"Acest weekend ar trebui sa fie mult mai bun pentru noi. Circuitul mi se potriveste, iar masina si mai bine"

, a declarat Piquet jr pentru publicatia Autosport. "Vom incepe vineri cu un setup bun care ne va ajuta foarte mult comparativ cu a imbunatati masina pe un circuit care isi schimba caracteristicile. Sa incepem inca de vineri in directia potrivita ne ajuta".

Piquet Jr nu a castigat niciun punct in acest sezon, iar presa internationala a speculat ca zilele pilotului brazilian la echipa sunt numarate. Totusi, Piquet incearca sa nu ia in considerare toate zvonurile din anturajul Formulei 1. "Orice echipa din orice sport vrea sa ai rezultate si daca nu reusesti nu este cel mai bun lucru", a adaugat el. "Cu totii stiu ca masina este dificil de pilotat si ca nu este fiabila. Mai devreme sau mai tarziu lucrurile vor merge bine. Trebuie doar sa avem rabdare, sa aranjam masina si totul va fi mai bine. Daca facem asta aici, aceasta ar putea fi cea mai buna cursa a mea de pana acum".