Raikkonen: "Daca ploua voi avea sanse"

Publicat duminică, 27.05.2007 13:24

Kimi Raikkonen, cel care in 2005 reusea sa castige la Monaco, are o singura speranta pentru cursa de astazi dupa o sesiune de calificari in care finlandezul a dezamagit: ploaia. "Pornesc de pe a opta linie a grilei de start si este foarte dificil sa depasesti aici, astfel ca ma astept la o cursa extrem de dificila. Dar voi face tot ce pot pentru a scoate un rezultat bun pentru echipa si astept ajutorul vremii pentru asta. Daca vremea din cursa va fi la fel ca astazi, foarte schimbatoare, atunci avem sanse sa facem o cursa buna. Insa daca va fi uscat vor fi dificile depasirile. pe asfalt ud poti depasi aici"

, isi descrie Raikkonen strategia pentru astazi.

In ceea ce priveste incidentele de ieri, Kimi povesteste: "Nu sunt multe de spus despre asta. Eram la primul tur cu pneuri moi cand am atins barierele laterale cu roata din stanga. In prima faza parea ca e OK, insa cand am ajuns la acul de par Rascasse masina nu a vrut pur si simplu sa vireze. Am reusit sa ma intorc la boxe si mecanicii au incercat sa repare ce era de reparat, isna ne-am dat seama ca nu se mai putea face nimic la timp. Aici, cea mai mica eroare te costa si e pacat, pentru ca ma simteam in stare sa reusesc pole position-ul", afirma pilotul Ferrari.

  • Giannig, duminică, 27.05.2007 13:49
    asa de curiozitate

    Deci daca e depunctat pentru greseala...ar trebui sa fie mult mai multe puncte in minus. Daca e punctat ca e optimist ca daca ploua va reusi sa urce...ar trebui sa fie pe + . S-a facut o medie nu?

  • silviukimi, duminică, 27.05.2007 13:57
    ?

    punctele pt accident sau luat din stire de mai devreme. nici eu nu inteleg de ce il depunctati? spune adevarul.

  • Mircea, duminică, 27.05.2007 14:05
    Punctaj

    Punctele lui Raikkonen la aceasta stire sunt rezultatul direct al modului in care abordeaza cursa. In principiu, numarul de puncte se da/se ia in functie de de punctul de sprijin pe care pilotul isi exprima punctul de vedere. Astfel, pentru o fraza de genul "vreau sa iau" un pilot ia +3. Pentru o fraza bazata deja pe performanta, pilotul ia mai mult. Pentru o fraza in care pilotul spune ca singura lui sansa e ploaia, nu cred ca acesta merita plus. Asa spune si grila noastra.

  • silviukimi, duminică, 27.05.2007 14:19
    nu stiu.

    si ce trebuia sa spuna?

  • silviukimi, duminică, 27.05.2007 14:25
    ?????????? 22

    daca un pilot spune: "sunt mai lend decat X" sau "X e mai bun/rapid decat mine" are +3. de ce?

  • mircea, duminică, 27.05.2007 14:25

    Daca spune "Sunt mai lent" nu va lua +3.

  • silviukimi, duminică, 27.05.2007 14:36
    ok

    dar dak zice "X este mai rapid/bun ca mine" ia punctele. si sunt si alte exemple aproximatinv la fel.

  • mircea, duminică, 27.05.2007 14:39

    Corect. Fair play se numeste. Pentru mai multe discutii de acest tip, te invit insa pe forum. Aici se comenteaza stirile.