Raliul Finlandei, PS 7-9/22: Ogier a preluat conducerea!

Publicat vineri, 29.07.2011 17:23 de Daniel Popescu

Sebastien Ogier l-a devansat cu numai 0.4 secunde pe Sebastien Loeb în fruntea clasamentului în Raliul Finlandei, chiar dacă Ford şi-a adjudecat toate cele trei probe speciale.

Schimbare de lider în Raliul Finlandei: la capătul celei de-a noua probe speciale, Sebastien Ogier a preluat conducerea etapei de la Sebastien Loeb pentru un avans de numai patru zecimi de secundă.

Pilotul echipei Citroen a fost mai rapid decât coechipierul său în toate cele trei probe speciale desfăşurate în această după-amiază şi a reuşit astfel sa-l devanseze pe septuplul campion mondial, care a resimţit probleme de manevrabilitate din cauza faptului că a plecat primul pe traseu.

Între timp, Jari Matti Latvala se menţine pe locul trei la puţin peste şapte secunde de lider, iar pilotul Ford şi-a adjucat în PS 7 prima victorie din acest weekend. Celelalte două probe speciale au fost câştigate de Mikko Hirvonen, care a ajuns astfel la cinci victorii de acest gen, însă finlandezul rămâne la peste un minut şi jumătate de lider în urma accidentului suferit în PS1.

Singurul abandon notabil al după-amiezii a fost cel al lui Jari Ketomaa, pilotul de la clasa S2000 concurând pe locul cinci în momentul în care s-a rostogloit în PS 8. Petter Solberg a pierdut timp după ce a fost nevoit să-l ocolească, însă se menţine pe locul patru în clasamentul general, în faţa lui Mads Ostberg şi Dani Sordo, amândoi profitând de abandon pentru a urca câte o poziţie. Cei doi sunt urmaţi de Hirvonen şi Kris Meeke, în timp ce Hening Solberg şi Matthew Wilson completează topul primilor 10 piloţi.

 

Raliul Finlandei - Clasament după PS 9/22:

 1.  Sebastien Ogier     Citroen           1:21:28.6s
 2.  Sebastien Loeb      Citroen             + 0.4s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford                + 7.2s
 4.  Petter Solberg      Solberg Citroen     + 32.4s
 5.  Mads Ostberg        Stobart Ford        + 1:05.9s
 6.  Dani Sordo          Mini                + 1:29.2s
 8.  Mikko Hirvonen      Ford                + 1:37.3s
 9.  Kris Meeke          Mini                + 1:53.3s
10.  Hening Solberg      Ford                + 2:05.3s
10. Matthew Wilson Ford + 2:16.9s

 

Ziua de vineri mai programează doua probe speciale care vor avea loc în cursul serii.