Renault anunta un plan agresiv de dezvoltare

Publicat miercuri, 18.06.2008 11:28 de Daniel Popescu

Directorul tehnic al echipei Renault, Bob Bell, a dezvaluit ca francezii pregatesc un program amplu de dezvoltare pentru restul sezonului.

Desi Fernando Alonso a revenit la echipa in acest an, Renault nu au obtinut performante pe masura talentului pilotului spaniol. Francezii au castigat numai 9 puncte in primele sapte curse ale sezonului, spre deosebire de cele 25 acumulate anul trecut in aceeasi perioada de timp. Si, desi Alonso a cerut echipei sa se concentreze pe 2009, directorul tehnic Bob Bell anunta ca echipa pregateste un amplu program de dezvoltare pentru restul curselor din acest an.

"Nu ne facem iluzii ca trebuie sa muncim din greu pentru a mentine nivelul competivitatii la cote inalte, dar avem un plan agresiv de dezvoltare pentru restul sezonului si suntem increzatori ca avem o baza de plecare adaptabila de la care sa incepem munca", explica Bell. "Cred ca este o frustrare evidenta cauzata de faptul ca nu am reusit sa convertim competitivitatea noastra in puncte. Dar intre timp suntem constienti ca masina pare competitiva, avem un pilot minunat in Fernando Alonso si trebuie doar sa ne mentinem concentrarea pentru a dezvolta masina".

Bell a explicat ca echipa va introduce cateva update-uri aerodinamice pentru cursa de la Magny Cours de la sfarsitul acestei saptamani. "Avem cateva dezvoltari pe care le-am testat saptamana trecuta la Barcelona si pe care le vom folosi la Magny Cours. Avem cateva dezvoltari aerodinamice la aripa fata, cateva parti aerodinamice pentru spatele masinii si cateva pentru suspensii. Este un pachet bun care speram sa ne duca si mai mult in fata".

  • SpeedGeorge, miercuri, 18.06.2008 11:42
    degeaba :(

    toate echipele au dezvoltari :( inclusiv ferari,mclaren,bmw-sauber si nu numai :( va trebui sa dezvoltati masina pentru a ajunge a 4 forta din f1,iar abia apoi sa REdezvoltati masina mai agresiv...ca sa fie o lupta in 4 constructori :( deci,e greu de realizat :(...dar totusi sa asteptam "minuni" :)