Sato nu se gandeste la retragere

Publicat joi, 08.05.2008 13:02 de Daniel Popescu

Takuma Sato a negat ca se gandeste la retragerea din activitate dupa ce Super Aguri s-au retras din Formula 1 din cauza problemelor financiare.

In 2006, Honda Racing au renuntat la serviciile lui Sato, insa popularitatea imensa de care se bucura i-au obligat pe japonezi sa creeze o noua echipa special pentru el, Super Aguri. Totusi, "satelitul" Honda a rezistat numai 2 ani in Formula 1, iar Sato este in prezent somer.

Cu toate acestea, japonezul nu se gandeste inca la retragerea din activitate.

"In acest moment nu sunt sigur ce se va intampla in continuare pentru ca m-am concentrat numai pe Super Aguri", a declarat pilotul in varsta de 31 de ani intr-un comunicat de presa. "Voi analiza optiunile cu managerul meu si voi face un anunt la momentul potrivit. Totusi, nu am nicio intentie sa ma retrag din Formula 1. Simt ca pilotez la cel mai inalt nivel si vreau sa le ofer mult mai mult fanilor si suporterilor din Japonia care m-au sprijinit foarte mult pe parcursul carierei mele".

Sato a luat startul in 91 de curse si a castigat 44 de puncte in cariera. La fel ca si coechipierul sau de la Super Agurio, Anthony Davidson, Sato a fost in trecut si pilot de teste la Honda.