Truli critica piloti care nu fac parte din GPDA

Publicat joi, 08.05.2008 13:44 de Daniel Popescu

Jarno Trulli ii critica pe pilotii care in prezent nu fac parte din GPDA, sustinand ca acestia benefciaza totusi de pe urma muncii celorlalti.

Pilotul italian crede ca toti pilotii ar trebui sa ajute organizatia, chiar daca unii dintre ei nu vor sa ia parte la deciziile importante.

"Sunt cativa piloti carora le pasa prea putin, dar ei beneficiaza de munca realizata de ceilalti", a declarat Trulli pentru Autosprint. "Ce nu inteleg acestia piloti dezinteresati este ca GPDA are un pret. O finantam cu o parte din punctele castigate. Daca primii sase piloti din top sunt dezinteresati, avem probleme cu banii pentru a supravietui, iar cei care platesc mai putin trebuie sa sustina costurile.

Taxa de intrare a fost de 1000 de dolari, acum probabil este de 1000 de euro, deci platesti cam 200 de dolari pentru fiecare punct castigat. Dar ce nu inteleg este ca poate nu vrei sa faci parte din GPDA, atunci poti face ce vrei, dar cel putin plateste banii din moment de concurezi".

Trulli este de asemenea nemultumit de faptul ca pilotii care nu fac parte din GPDA nu apreciaza munca facuta de ceilalti membri. "Cel mai rusinos lucru este ca un pilot de top nu da nicio importanta sigurantei. Pentru mine, asta este inacceptabil. Fara GPDA si fara Riccardo Ceccarelli de la Formula Medicine, daca unul dintre piloti suferea un accident in testele din iarna si-ar fi riscat viata. Cerintele minime de siguranta erau foarte slabe si, daca lor nu le pasa, inseamna ca sunt nebuni".