Steaguri electronice la Singapore

Publicat joi, 17.04.2008 18:27 de Daniel Popescu

FIA va utiliza steaguri electronice in Singapore, la prima cursa pe timp de noapte din istoria Formula 1.

Siguranta pilotilor si a spectatorilor este cea mai importanta pentru organizatorii Marelui Premiu al statului Singapore. In conditiile in care vizibilitatea va avea de suferit, FIA intentioneaza sa utilizeze steaguri electronice in locul clasicelor steaguri fluturate de comisarii de cursa.

Forul mondial a efectuat mai multe teste care au demonstrat ca utilizarea steagurilor clasice este neadecvata pe timp de noapte, motiv pentru care acestea vor fi inlocuite de steaguri electronice. Circuitul din Singapore va avea 35 de astfel de unitati in jurul pistei.

Unitatile electronice vor fi folosite in conjunctie cu sistemul de iluminare pentru circuit. Sistemul va fi controlat de la postul de control al comisarilor, in timp ce directorul de curse al FIA va putea vedea toate steagurile electronice dintr-o camera de control centrala.

Sistemul de steaguri electronice este rezultatul a peste 10 ani de cercetare si dezvoltare, intrucat lucrurile sunt mult mai complicate decat par la prima vedere, iar cerintele FIA sunt foarte severe. Sistemul de steaguri electronice a fost dezvoltat de Valerio Maioli, compania italiana fiind de altfel responsabila si de iluminarea circuitului.