Update: McLaren au identificat cauza accidentului

Publicat joi, 08.05.2008 15:39 de Daniel Popescu

McLaren au anuntat ca accidentul lui Heikki Kovalainen de la Barcelona a fost cauzat de o eroare de productie la janta rotii stanga-fata.

La 11 zile dupa Marele Premiu al Spaniei, oficialii team-ului McLaren au finalizat ancheta interna cu privire la cauza care a produs accidentul lui Kovalainen in cursa de la Barcelona.

Directorul de motorsport al Merceds, Norbert Haug, a confirmat in presa germana ca janta rotii stanga-fata a monopostului MP4-23 pilotat de Kovalainen s-a rupt din cauza unei erori de fabricatie. De asemenea, reprezentatii echipei sustin ca roata in cauza a rulat doar cateva tururi inainte sa cedeze.

"O janta de Formula 1 este foarte complicata si cuprinde mai multe tipuri de aliaje. Se pare ca ceva a mers prost", a declarat Haug pentru publicatia Bild.

Productia rotilor echipei McLaren este externalizata catre furnizorul japonez Enkei, acestia analizand in prezent modul de fabricatie a produselor destinate Formula 1.

Potrivit revistei germane Auto Motor und Sport, rotile utilizate pe masina lui Lewis Hamilton la Barcelona faceau parte dintr-un alt lot decat cel utilizat de Kovalainen.

*Update*

McLaren Mercedes au publicat un comunicat de presa in care explica pe larg cauzele accidentului suferit de Kovalainen in Spania.

"McLaren Mercedes si furnizorul oficial al rotilor au efectuat o investigatie tehnica pentru a determina cauza exacta a accidenului. S-a stabilit ca, din cauza unui defect de fabricatie, capul de prindere exterior al rotii a indepartat lacul de pe stratul acoperitor.

Drept consecinta, capul de prindere atasat de roata nu a functionat corespunzator. In timpul rularii, consecinta a fost ca roata a suferit o distorsionare, iar asta a condus la o dislocare. McLaren Mercedes si furnizorul oficial al rotilor au stabilit noi proceduri pentru a evita repetarea unor astfel de defectiuni".