Webber: "Vom ataca echipele de top"

Publicat vineri, 06.06.2008 12:25 de Daniel Popescu

Mark Webber spera ca Red Bull vor fi capabili sa atace echipele de top in sezonul viitor, fiind impulsionat de prestatia din acest an.

Red Bull au impresionat pozitiv in acest acest debut de sezon prin evolutiile surprinzator de bune ale lui Mark Webber. Australianul a cucerit 15 puncte in primele 6 curse ale sezonului si spera ca Red Bull vor fi capabili sa atace pozitia ocupata de BMW-Sauber in sezonul urmator.

"Sper ca voi fi multumit de masina si de munca pe care o depun baietii si ca vom putea forta pe terenul ocupat de BMW. Acolo trebuie sa ajungem"

, a explicat Webber. "Sper ca ii putem suprara pe cei din frunte. Nu suntem prea departe de a face asta".

Sezonul 2007 a consemnat numeroase probleme de fiabilitate pentru echipa lui Mateschitz, insa in acest an lucrurile merg mult mai bine. Webber a admis ca cel mai important lucru este constanta pe care a avut-o in acest sezon. "Un podium ar fi frumos in ziua respectiva, dar in ansamblu, privind spre campionat, sunt al saselea", a precizat el. "Daca as fi avut 6 abandonuri si un podium, as fi avut doar o zi frumoasa. Prefer sa fiu constant. Cred ca asta este important in orice sport".

Regulamentul tehnic al Formulei 1 va suferi numeroase modificari incepand din sezonul 2009, iar Mark Webber este constient ca acest lucru nu este foarte benefic pentru Red Bull. "Din pacate, cand avem schimbari mari in regulament cerintele sunt mult mai mari", a precizat el. "Suntem o echipa mare, avem multe fonduri, dar cand lupti impotriva unor colosi ca Mercedes sau Ferrari, un regulanet nou este foarte solicitant. Este o provocare uriasa. Mi-ar placea ca regulamentul sa ramana asa cum este, pentru ca ne merge bine. Dar poate vom face o treaba vuna cu noul regulamnent, cine stie?", se intreaba Webber.