100.000 de CLS vandute in 30 de luni!

Publicat miercuri, 28.03.2007 12:03

CLS devine incet-incet un best seller. Mercedes a anuntat ca s-au vandut 100.000 de exemplare de la debutul modelului si pana acum.

Mercedes a anuntat vanzarea exemplarului CLS cu numarul 100.000. Modelul german a fost lansat in octombrie 2004 iar rezultatul sau in doi ani si jumatate depaseste pana si asteptarile constructorului.

Marele avantaj al lui CLS a fost faptul ca a creat practic un nou segment de nisa: belina de lux cu look de coupe. De fapt, Mercedes CLS este considerat de multi coupe-ul cu patru usi prin excelenta, chiar daca o alta parte a publicului indica Maserati Quattroporte pe prima pozitie in acest top.

Dupa succesul inregistrat de CLS, rivalii marcii germane pe piata incearca sa intre si ei in joc. Astfel, Audi a anuntat lansarea peste cativa ani a lui A7, model care se vrea a fi principalul concurent al varfului Mercedes.

Cele mai multe exemplare CLS au fost vandute in SUA si Germania, piete care au inghitit toate versiunile CLS, incepand cu V6 diesel si terminand cu "benzinele" V6, V8 sau cu supersportivele variante AMG. Astfel, in Statele Unite au fost vandute 27.000 de exemplare CLS, Germania sarind in ochi prin CLS 320 CDI, 50% din totalul unitatilor produse din aceasta versiune fiind vandute pe piata de origine Mercedes. La totalul vanzarilor lui CLS a contribuit din plin si lansarea, in iunie 2006, a noului CLS 350 CGI (motor V6 pe benzina cu injectie directa).