5 accesorii BMW pe care nu te-ai gândi că le poţi găsi în oferta mărcii germane

Publicat luni, 30.03.2015 12:29 de Sebastian Toma

BMW a prezentat în România gama actualizată de accesorii aftermarket pentru modelele BMW şi Mini. Pe lângă jante, elemente aerodinamice şi pachete de putere, am găsit cinci accesorii ieşite din comun proiectate de fabricantul german.

BMW are o gamă de accesorii originale cel puţin la fel de generoasă ca listele de opţionale ale modelelor sale. În cazul mărcii din Munchen, gama de accesorii de la BMW include elemente de mărire a performanţelor (există şi gamă separată BMW M Performance), jante din aliaj în diferite dimensiuni, modele şi finisaje, pachete de ornamente interior şi ornamente separate, îmbrăcăminte şi numeroase accesorii care se potrivesc fără modificări ireversibile pe modelele moderne ale mărcii bavareze.

Aceste accesorii pot fi cumpărate oricând de client: la comanda realizată de la dealer, atunci când soseşte maşina sau chiar şi după achiziţie. Evident, accesoriile sunt montate într-un service autorizat BMW şi nu afectează garanţia maşinii tocmai cumpărate.

Accesoriile originale BMW au fost lansate pe piaţă în urmă cu patru ani şi popularitatea lor este în creştere continuă de la lansare, iar portofoliul a suferit o creştere exponenţială a produselor. În cazul pieţei din România, cele mai populare accesorii sunt jantele din aliaj, pachetele de putere şi elementele de design. Există însă şi accesorii inedite în oferta BMW, iar cele mai interesante intră în topul pe care îl puteţi vedea apăsând pe butonul de mai jos.

  • Suport pliabil de bicicletă cu două poziţii de montare

    În mod evident, BMW nu este inventatorul suportului de bicicletă, dar nemţii au dezvoltat un asemenea accesoriu cel puţin interesant. Vorbim despre un suport de bicicletă ultrauşor pe care îl poţi ridica doar cu o mână, care poate fi montat pe cârligul de remorcare sau pe un suport special şi care poate fi pliat integral încât să intre în compartimentul de sub portbagajul unor modele. În cazul lui BMW Seria 2 Active Tourer, maşina din fotografia ataşată, sistemul poate fi pliat complet în aceste spaţiu fără să afecteze volumul disponibil bagajelor.

  • Portiera care proiectează pe asfalt sigla BMW

    Dacă vreţi spectacol, BMW vă oferă spectacol printr-un sistem de iluminare care proiectează sigla BMW sub portieră atunci când aceasta se deschide. Mai mult, aveţi alternative, pentru că pe lângă sigla BMW puteţi alege să proiectaţi sigla M sau sigla xDrive prin patru lentile care pot fi montate şi demontate foarte uşor. Vestea bună pentru cei interesaţi este că acest accesoriu poate fi comandat şi pentru modele mai vechi care dispun de lumini de curtoazie cu aprindere la deschiderea portierei.

  • Head-up Display modern pentru modelele care nu au primit aşa ceva din fabrică

    BMW oferă alături de Garmin un sistem de tip Head-up Display care se montează cu adeziv pe bord. Montajul nu lasă urme şi nu implică găurirea planşei de bord. Acesta poate să afişeze toate detaliile unui sistem HUD de fabrică şi poate fi conectat la smartphone-ul şoferului şi la sistemele maşinii pentru a indica diferite coordonate. În lipsa unui sistem de navigaţie în lista de dotări a maşinii, aplicaţia celor de la Garmin suportă şi această funcţie cu afişaj direct pe ecranul dedicat. Compatibil cu Seria 1 (ambele generaţii), Seria 2, Seria 3 (generaţia actuală şi precedentă), X1, X3, X4, Seria 5 şi derivatele acestora.

  • Suport de fixare GoPro pe tetieră sau pe cârligul de remorcare faţă

    Popularitatea camerelor GoPro la nivel mondial nu a trecut neobservată de BMW, care oferă două soluţii de fixare a acestora, plus suport nativ pe sistemul iDrive. Pe lângă posibilitatea înregistrării unor trasee şi plimbări, sistemul permite şi funcţii ceva mai nişate, cum ar fi filmarea copiiilor aflaţi pe bancheta din spate cu GoPro-ul şi transmiterea în timp real a imaginilor pe ecranul multimedia al vehiculului.

  • Genţile anti-furt de voiaj pentru decapotabile

    Gama de accesorii BMW pentru modelele sale include şi mai multe tipuri de bagaje, iar oferta are acum şi două soluţii anti-furt pentru posesorii de decapotabile. Vorbim despre două tipuri diferite de geamantane care au dimensiuni adecvate pentru a fi introduse în compartimentul dedicat bagajelor de mână în avion. Acestea sunt proiectate special pentru a fi folosite alături de modelele decapotabile din gama BMW. Genţile pot fi prinse de bancheta din spate cu un sistem special care foloseşte centura de siguranţă integrată şi care are o încuietoare dedicată. Astfel, bagajele nu pot fi furate dacă şoferul lasă maşina cu plafonul coborât şi nici nu sunt greu de fixat în poziţie. Bagajele au şi un compartiment pentru acces uşor în care pot fi amplasate obiecte care nu sunt valoroase şi care pot fi accesate printr-un simplu fermoar.

Mai departe...