TOP 15 premiere de la Salonul Auto din Detroit 2015 care vor ajunge şi în Europa

Publicat marţi, 13.01.2015 20:01 de Sebastian Toma

În această săptămână se derulează ediţia 2015 a Salonului Auto de la Detroit. În cadrul evenimentului, mai mulţi constructori au prezentat modele noi care sunt relevante şi pentru piaţa din Europa. Automarket vă prezintă 15 cele mai importante premiere pentru noi.

Salonul Auto de la Detroit este, în mod tradiţional, primul eveniment de anvergură al anului în industria auto. În cadrul acestuia, producătorii dezvăluie în faţa publicului modelele prezentate la finalul anului proaspăt încheiat şi alte modele importante încă ascunse publicului până în acel moment. Fie că vorbim despre concepte sau despre modele de serie, evenimentul nu este dedicat doar pieţei americane, deoarece sunt prezentate în cadrul acestuia şi modele vândute pe piaţa din Europa.

Automarket a realizat un top al celor mai interesante 15 premiere mondiale de la Salonul Auto de la Detroit pentru europeni. Printre ele se numără şi un concept care anunţă un model de serie care va fi lansatl în 2017. În rest, fiecare exponat în parte este aşteptat la un moment dat pe Bătrânul Continent. Majoritatea modelelor din acest clasament vor debuta aici în cursul anului 2015.

  • Alfa Romeo 4C Spider

    Alfa Romeo a ales Salonul Auto de la Detroit pentru a prezenta versiunea de serie a decapotabilei bazată pe sportiva compactă 4C. Modelul va sosi în showroom-urile europene în a doua parte a anului curent. La fel ca în cazul lui 4C, versiunea Spider prezintă un motor turbo de 1.750 centimetri cubi care asigură 240 CP şi promite performanţe bune datorită masei sale reduse. Aici găsiţi toate imaginile şi informaţiile oficiale despre Alfa Romeo 4C Spider.

  • Audi Q7

    Noua generaţie a lui Audi Q7 a fost prezentată public în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Detroit, deoarece marca germană vrea să-şi crească semnificativ vânzările şi pe piaţa din SUA, unde cererea pentru SUV-uri este în continuare puternică. Complet diferit faţă de predecesorul său, noul Q7 se anunţă a fi mai uşor, mai eficient şi mai avansat din toate punctele de vedere. Aici aveţi toate detaliile şi fotografiile oficiale.

  • BMW Seria 6 facelift

    BMW aplicat un facelift în gama Seria 6 şi pentru toate derivatele acesteia, iar lansarea sa europeană are loc în această primăvară. Modelul a fost restilizat subtil, dar se bucură de îmbunătăţiri la capitolele interior, tehnologie şi motorizări. La fel ca până acum, gama Seria 6 de la BMW are trei variante de caroserie, fiecare dintre ele fiind oferită şi în varianta de performanţă dezvoltată de divizia M. Aici aveţi toate informaţiile oficiale referitoare la gama BMW Seria 6 facelift.

  • Ford GT

    Noua generaţie a lui Ford GT promite să fie un adevărat Ferrari-killer, la fel cum a fost predecesorul istoric al acestuia, Ford GT40, atunci când a debutat în cursele de anduranţă împotriva aceluiaşi rival. Cu toate că exponatul adus la Detroit poartă titulatura de concept, americanii vor lansa o versiune de serie până la finalul anului viitor, iar aceasta este aşteptată să fie apropiată în materie de aspect şi specificaţii de acest exponat. Aici aveţi toate imaginile şi informaţiile oficiale ale lui Ford GT concept.

  • Acura/Honda NSX

    Ramura premium a mărcii Honda, Acura, a prezentat versiunea sa a celei de-a doua generaţii a supercarului NSX. Pe piaţa din Europa, acest model va fi comercializat sub aripa Honda şi piaţa din Marea Britanie are deja listele de comenzi ocupate complet. La zece ani de la ieşirea din producţie a primului NSX, succesorul său vine într-o configuraţie hibridă care promite performanţe de invidiat, la fel cum a făcut şi precedesorul său la momentul lansării. Aici găsiţi toate informaţiile oficiale.

  • Hyundai Sonata PHEV

    Hyundai a prezentat la Salonul Auto de la Detroit primul său model hibrid plug-in. Acesta este bazat pe Sonata, o berlină de clasă medie care nu este comercializată şi pe piaţa din Europa. Tehnologia care se ascunde sub capotă este aşteptată să ajungă şi în dotarea fraţilor mai mici ai lui Sonata vânduţi pe piaţa din Europa. Aici găsiţi toate informaţiile despre acest model.

  • Lexus GS F

    Lexus a prezentat la Detroit versiunea de performanţă a lui GS. Acesta are o unitate V8 aspirată de 5.0 litri care livrează 473 CP şi luptă în segmentul lui BMW M5, Audi RS6 şi Mercedes E63 AMG. Aici găsiţi toate detaliile despre competitorul japonez în segmentul modelelor premium de performanţă de clasă E.

  • Range Rover Td6 şi Range Rover Sport Td6

    Englezii de la Land Rover au lansat în SUA variantele diesel ale lui Range Rover şi Range Rover Sport, aceste propulsoare urmând să fie introduse şi în Europa în decursul anului curent. Vorbim despre motorizarea Td6 de 3.0 litri, o unitate V6 care asigură 254 CP şi 596 Nm. Alături de aceasta, autonomia trece de 1.000 de kilometri pentru oricare dintre cele două modele care sunt echipate cu noul propulsor.

  • Mercedes-Benz C350 Hybrid

    Mercedes-Benz a prezentat la Detroit versiunea de serie a lui C350 PHEV, un hibrid plug-in bazat pe berlina de clasă medie a mărcii. Modelul rezultat poate să parcurgă până la 31 de kilometri în modul 100% electric. Pentru primii 100 de kilometri parcurşi, consumul mediu de carburant este de 2.1 litri la sută, în ciuda faptului că timpul 0-100 anunţat este de 5.9 secunde. Aici aveţi toate detaliile acestei variante.

  • Mercedes C450 AMG Sport

    Divizia AMG a celor de la Mercedes-Benz a dezvoltat o variantă de performanţă a lui C-Klasse care să se încadreze între gama normală şi varianta C63. Vorbim despre C450 AMG Sport, oferită atât pentru caroseria berlină, cât şi pentru caroseria break, un model care se luptă în segmentul lui Audi S4 şi BMW 335i. Aici găsiţi toate detaliile despre varianta de 367 CP a lui C-Klasse.

  • Mercedes-Benz GLE Coupe

    Mercedes-Benz a ales Salonul Auto de la Detroit pentru prezentarea publică a lui GLE Coupe, rivalul direct al lui BMW X6. Pe piaţa din Europa, GLE Coupe soseşte în vara lui 2015, moment în care va fi scos din ofertă modelul ML. Acesta din urmă este înlocuit de GLE, succesorul direct al lui ML, dar care urmează noua stategie de nomenclatură a companiei din Stuttgart. Aici aveţi toate detaliile de spre Mercedes-Benz GLE Coupe.

  • Mini JCW Hatch

    Mini a prezentat cea mai performantă versiune a noii generaţii a hatchback-ului său în cadrul Salonului Auto de la Detroit. Modelul are o motorizare turbo de 231 CP şi debutează pe piaţa din Europa în primăvara anului curent. În raport cu predecesorul său, noul Mini JCW Hatch este cu aproape 100 de kilograme mai uşor, mai mare, mai puternic şi mai economic. Aici aveţi toate detaliile despre el.

  • Porsche 911 Targa 4 GTS

    Porsche prezentat la ediţia 2015 a Salonului Auto de la Detroit varianta GTS a lui Targa. Vorbim despre o variantă mai puternică, care totalizează 430 CP, a lui Porsche 911 Targa 4. Pe piaţa din Europa, această variantă va debuta în luna martie a anului curent. Modelul anunţă un timp 0-100 km/h de 4.3 secunde în compania transmisiei PDK. Aici găsiţi toate informaţiile oficiale despre această versiune.

  • Porsche Cayenne Turbo S facelift

    Piaţa din SUA, a doua cea mai mare la nivel global judecând după volumele realizate în 2014, rămâne prima pe lista celor de la Porsche în materie de vânzări. Aşa că era şi logic să lanseze cea mai rapidă variantă a lui Cayenne facelift disponibilă: Turbo S. Aceasta promite să fie cel mai rapid SUV la Nurburgring, primul cu un timp sub opt minute pe ”Iadul Verde” şi va debuta pe piaţa din Europa în cursul acestui an. Aici aveţi toate detaliile oficiale.

  • Volvo S60 Cross Country

    Versiunea Cross Country a lui Volvo S60 marchează debutul unei noi nişe - variante crossover ale berlinelor premium de segment E. În iarna lui 2014, Volvo lansa o variantă Cross Country a lui V60, fratele break al lui S60, dar se pare că strategii companiei suedeze se aşteaptă la o cerere puternică pentru o variantă crossover a lui S60, aşa că au răspuns cu un model de serie care să asigure aceste cerinţe. Aici găsiţi toate detaliile despre Volvo S60 Cross Country.

Mai departe...
  • Moldovean, miercuri, 14.01.2015 09:51

    1. Noul design al modelelor Lexus m-au făcut să-mi iau complet ochii de la marca asta. Din punctul meu de vedere, săgeata aceea pentru luminile de zi nu se potrivește de nicio culoare cu farurile. Iar grila frontală e exagerat de mare și nici foarte atrăgătoare. Cireașa de pe tort sunt farurile de la IS. Dacă ar fi să le compar cu ceva, ar înseamna să folosesc cuvinte mult prea nepotrivite. 2. Porsche 911 Targa mi se pare cel mai frumos Porsche la ora actuală. 3. Deci, modelele SUV de la Mercedes vor purta nomenclatura de GL, urmată de clasa din care fac parte. GLA (Clasa A), GLC (Clasa C), GLE (clasa mare). Oare viitorul GL se va numi GLS, având în vedere că e în categoria SUV-urilor de lux de mari dimensiuni? 4. Q7 complet diferit? Mă îndoiesc. Tehnic, poate da. Dar designul e doar o evoluție, nu ceva complet diferit. Pe lângă faptul că a devenit doar un break umflat și supraînălțat. Nici nu prea mai poate fi numit SUV.