7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini de la Worthersee

Publicat vineri, 30.05.2014 18:05 de Bogdan Mirică

Festivalul de la Worthersee, dedicat mărcilor din Grupul Volkswagen a consemnat şi anul acesta o serie de propuneri interesante, multe dintre ele bazate pe Golf GTI.

Audi, Seat, Skoda şi Volkswagen şi-au dat întâlnire la Worthersee, unde au expus mai multe concepte nebune, unele dintre ele cu şanse mari de a ajunge în producţia de serie.

  • Volkswagen Golf Variant Youngster 5000

    Worthersee a adunat şi anul acesta cei mai entuziaşti fani ai modelelor din Grupul Volkswagen. Iar pe lista premierelor şi-au înscris numele şi şase tineri care lucrează pentru Volkswagen. Ei au dezvoltat un concept botezat Golf Variant Youngster 5000. Este, practic, debutul acestei variante de caroserie în cadrul Festivalului de la Worthersee. Pentru a putea ieşi în evidenţă, modelul adoptă o culoare de caroserie Arancio Argos Pearl, noi spoilere faţă şi spate şi praguri laterale. Interiorul vine cu scaune împrumutate de la divizia Volkswagen R şi cu un sistem de sunet de 5000 watt, controlat cu ajutorul unui iPad. De aici şi numele ediţiei speciale: Youngster 5000. Propulsia este asigurată de motorul TSI de 2.0 litri, regăsit pe Golf GTI, dar modificat pentru a sări de la cei 230 de cai standard la un total de 320 de cai.

  • Audi A3 clubsport quattro concept

    Audi a vrut să marcheze cum se cuvine prezenţa sa la Worthersee şi a expus în cadrul festivalului un concept aşteptat să ajungă şi în producţie. Este vorba despre Audi A3 clubsport quattro, prototipul care anunţă intenţiile germanilor de a oferi o berlină compactă de performanţă, bazată pe actualul S3 Sedan. Conceptul primeşte un motor 2.5 TFSI care îi asigură 525 CP şi un cuplu de 600 Nm livrat între 2300 şi 6000 de rotaţii. Mulţumită acestor specificaţii, accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată în 3.6 secunde, iar viteza maximă este de 310 km/h. Mai multe detalii în articolul dedicat.

  • Volkswagen Golf GTI Wolfsburg Edition

    Un alt grup de studenţi în cadrul Volkswagen au adus la Wothersee conceptul Golf GTI Wolfsburg Edition. Conceptul, creat într-un singur exemplar, vine cu resurse monstruoase sub capotă, acolo unde motorul de 2.0 litri TSI, împrumutat de la Golf GTI Performance, a fost modificat radical. Prin instalarea unei noi evacuări din inox, creată manual, şi a unui filtru de aer nou, Golf GTI Wolfsburg Edition se trezeşte cu 380 de cai putere sub capotă, mai mult şi decât ceea ce oferă Golf R. Patru fete şi nouă băieţi au muncit vreme de nouă luni la acest proiect. La nivel estetic, el vine cu un interior şi un exterior vopsite în aceleaşi culori: roşu şi negru. Lista de echipamente este îmbogăţită cu un sistem audio de 2170 watt compus din 11 difuzoare, cu iluminare ambientală de tip LED, şi cu o consolă PlayStation asociată unui televizor LED de 24 de inch.

  • Volkswagen Golf GTI Cabrio Austria

    Tot la Worthersee şi tot un grup de studenţi, de această dată în număr de 13, au pus la punct un nou concept, botezat Golf GTI Cabrio Austria. Modelul dispune de o caroserie vopsită în culoarea Oryx White, completată de dungi roşii Flash Red. Nu puteau lipsi spoilerele revizuite, deflectorul posterior şi jantele de 19 inch din aliaj. La interior, clienţii vor primi scaune Recaro cu tapiţerie în trei culori, mai multe inserţii de culoare roşie, un volan cu parte inferioară teşită, pedale placate cu inserţii de inox, guri de ventilaţie vopsite de asemenea în roşu şi un sistem audio performant, care oferă 2250 watt. Propulsia va fi asigurată de acelaşi motor TSI de 2.0 litri, despre care am vorbit şi mai devreme şi care este dispus să livreze 333 de cai putere, cu mult peste ce găseam într-un Golf GTI de serie. Alături de aportul de putere, Golf GTI Cabrio Austria oferă o evacuare sport din inox şi un sistem de frânare Brembo.

  • Volkswagen Amarok Power Concept

    Convins că poate atrage publicul tânăr din Europa cu un pick-up nebunesc, Volkswagen a readus la Worthersee conceptul Amarok Power, dezvăluit şi anul trecut. Pentru acest an însă, el a fost transformat într-o adevărată discotecă mobilă şi a primit un motor complet nou, proaspăt introdus luna aceasta. Inginerii Volkswagen au ocupat suprafaţa de încărcare a pick-up-ului de 5.25 metri cu tot ce este necesar unei petreceri. Mulţumită pupitrului pentru DJ şi instalaţiei de sonorizare performante, Amarok Power Concept poate să le ofere celor prezenţi un spectacol de 5000 watt. Propulsia este asigurată de cea mai nouă generaţie a motorului V6 TDI de 3.0 litri, capabil să producă 272 de cai putere şi 600 de Nm. Mai multe detalii în articolul dedicat.

  • Skoda Rapid Spaceback Red & Grey Collection 

    Skoda nu putea lipsi de la Worthersee, fiind unul dintre copiii importanţi ai părintelui Volkswagen. Cehii au expus un Skoda Rapid Spaceback, personalizat cu accesorii originale Red & Grey Collection. Asta înseamnă că peste caroseria albă au fost aplicate o serie de dungi gri şi roşii, iar carcasele oglinzilor laterale au primit finisaje din carbon. Blocurile optice au fost înegrite, jantele standard au fost înlocuite cu unele SAVIO de 17 inch din aliaj, iar spoilerul faţă a primit o extensie neagră. Pachetul este completat de un eleron posterior. La interior, clienţii vor primi scaune sport, covoraşe personalizate, inserţii de aluminiu la nivelul pragurilor şi al pedalelor, piele de culoare roşie la nivelul levierului pentru frâna de mână şi un volan cu trei spiţe, de asemenea îmbrăcat în piele.

  • Skoda Yeti Xtreme

    Tot cu ocazia Festivalului de la Worthersee, Skoda a adus în mijlocul publicului şi conceptul Yeti Xtreme. Noul concept iese în evidenţă încă din fotografiile oficiale prin nuanţele îndrăzneţe de pe caroseria care a primit o serie de elemente adiţionale precum noi scuturi şi spoilere pentru faţă şi spate, praguri groase şi aripi scoase în evidenţă care ascund roţile de 17 inch încălţate cu anvelope off-road. Sub capotă, Skoda Yeti Xtreme are montat un motor pe care îl regăsim în portofoliul Grupului VW, dar pe alte modele: 1.8 litri turbo benzină de 152 CP şi 250 Nm. Mai multe detalii în articolul dedicat.

  • Skoda CitiJet

    Pentru că părintele Volkswagen a adus la Worthersee mai multe creaţii ale studenţilor săi, Skoda nu putea face excepţie. Constructorul ceh a adus un concept creat de un grup de studenţi şi bazat pe modelul urban Citigo. Creaţia lor se numeşte CitiJet şi încearcă să anticipeze un viitor Citigo decapotabil. Interiorul se bazează pe echiparea Sport a actualului Citigo şi promite volan îmbrăcat în piele şi cusut cu aţă roşie, asemeni mânerului schimbătorului şi al frânei de mână. Scaunele şi covoraşele au un design special sport. Planşa de bord este şi ea colorată în roşu şi alb. Lista de echipamente include, printre altele, şi un sistem de sunet de 300W conectat la un sistem de iluminare ambientală cu LED. Mai multe detalii în articolul dedicat.

  • Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo

    Şi pentru că Festivalul de la Worthersee se adresează în special tinerilor, Volkswagen s-a gândit să exploateze acest segment de vârstă cu un concept dedicat jocului Gran Turismo 6. Aşa a luat naştere GTI Roadster Vision Gran Turismo, adus în mărime naturală la Worthersee. După cum o sugerează şi numele, prototipul are la bază un Golf GTI, însă nimic nu mai seamănă cu modelul de serie. Şi sub capotă s-au produs modificări importante, resursele motorului însumând nu mai puţin de 503 cai putere. Mai multe detalii în articolul dedicat.

  • Seat Ibiza Cupster

    Şi Seat a bifat „prezent” la Festivalul de la Worthersee. Şi a bifat o prezenţă nebună dacă judecăm după conceptul expus: Ibiza Cupster. Prototipul este dedicat celor 30 de ani de existenţă pe care Ibiza îi sărbătoreşte anul acesta şi are la bază versiunea de performanţă Cupra a modelului spaniol. Pentru a fi sigur că atrage atenţia tuturor, conceptul Ibiza Cupster a rămas fără acoperiş, a adoptat o culoare unică New Orange şi un set de jante de 18 inch. Sub capotă se ascunde acelaşi motor 1.4 TSI cu patru cilindri, dispus să ofere 180 de cai şi 250 de Nm, resurse asistate de o transmisie DSG. Sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în aproximativ şapte secunde. mai multe detalii în articolul dedicat.

Mai departe...
  • Scorpionul.negru, sâmbătă, 31.05.2014 23:45

    Seat Ibiza Cupster e bestiala ! ps. Un fel de Lambo...low ost asa :))