7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (10)

Publicat vineri, 20.06.2014 17:58 de Bogdan Mirică

Episodul de astăzi vă aduce o armată întreagă de modele Mercedes tunate, printre care şi extrem de atrăgătorul S63 AMG Coupe. Prezente la apel sunt şi Volkswagen Beetle Cabrio şi Range Rover Sport.

Sfârşitul de săptămână ne aduce mai multe pachete de tuning pentru mare parte din gama de modele Mercedes-Benz. Printre numeroasele propuneri din Stuttgart se află şi BMW Seria 4, BMW M235i şi Volkswagen Beetle Cabrio.

  • BMW M235i by Tuningwerk

    Deşi este una dintre cele mai tentante coupe-uri ale momentului, BMW M235i dovedeşte că poate duce lucrurile la extrem dacă are alături un tuner nebun. Aşa se face că micul coupe al germanilor şi-a unit forţele cu specialiştii de la Tuningwerk pentru mai multă putere sub capotă. Graţie unui sistem de evacuare din inox şi altor câteva modificări ale motorului, unitatea de 3.0 litri, cu şase cilindri în linie şi tehnologie TwinPower Turbo, reuşeşte să livreze 444 de cai putere şi 600 de Nm. Asta înseamnă cu 118 cai şi 150 de Nm mai mult decât versiunea de serie. Alături de o cutie manuală cu şase rapoarte BMW M235i by Tuningwerk poate atinge 100 de km/h în doar 4.3 secunde şi 190 de km/h în doar 15.4 secunde. Preţurile modelului german în această configuraţie ajung şi la 65.000 de euro.

  • Mercedes C-Klasse by Carlsson

    Mercedes C-Klasse se bucură de atenţia celor de la Carlsson, tunerul specializat în modificarea modelelor din Stuttgart. Germanii au modificat aspectul frontal al sedanului de clasă medie cu ajutorul unui nou spoiler şi al unei noi grile a radiatorului, cu o singură bară orizonatlă şi cu logo-ul Carlsson înlocuindu-l pe cel Mercedes. Nu lipsesc pragurile laterale, deflectorul posterior şi ţevile de eşapament cromate. Pachetul estetic este completat de o suspensie coborâtă cu 30 de mm şi de jante noi, cu dimensiuni cuprinse între 18 şi 20 de inch. La interior, clienţii vor avea la dispoziţie mai multe nuanţe pentru tapiţeria din piele, praguri laterale cu iluminare, covoraşe personalizate, pedale din aluminiu şi o serie de inserţii din fibră de carbon.

  • BMW Seria 4 by Liberty Walk

    Japonezii sunt recunoscuţi pentru kiturile lor de tuning duse la extrem. Iar ultima propunere venită din partea Liberty Walk confirmă asta. Kitul de tuning dezvoltat pentru BMW Seria 4 modifică radical aspectul acestuia. În lista de accesorii propusă de Liberty Walk se află bosaje largi, spoilere faţă şi spate noi, cu extensii din fibră de carbon, un eleron amplasat pe uşa portbagajului, praguri laterale evazate, un sistem de evacuare creat în regim propriu şi un set de jante mari, cu pneuri de performanţă. Toate aceste detalii fac din BMW Seria 4 o adevărată maşină de DTM, aterizată însă pe continentul greşit. Kitul costă 13.500 de dolari, dar Liberty Walk promite să îl expedieze chiar şi pe bucăţi.

  • Mercedes S63 AMG Coupe by Voltage Design

    Deşi nu este unul dintre tunerii cu greutate în domeniul modelelor premium sau de lux, Voltage Design a decis să rişte cu un pachet îndrăzneţ, dedicat puternicului Mercedes S63 AMG Coupe. Modelul german beneficiază deja, în versiunea standard, de 585 de cai şi 900 de Nm, storşi din acelaşi motor V8 de 5.5 litri construit de divizia AMG la Affalterbach. După intervenţia celor de la Voltage Design, limuzina coupe ajunge chiar şi la 800 de cai putere şi 1150 de Nm. Pentru a putea ţine în frâu acest bagaj de perormanţe, Voltage a instalat şi un nou sistem de frânare, cu discuri din carbon ceramic, ascunse în spatele unor jante generoase, de 22 de inch, semnate de Vosssen. Şi pentru ca pachetul să fie unul complet, găsim şi o suspensie ajustabilă, care poate creşte sau reduce garda la sol cu 15 până la 30 de mm.

  • Mercedes A-Klasse by Wald International

    Japonezii de la Wald International au pregătit o serie de modificări pentru actualul Mercedes A-Klasse. Programul estetic gândit de Wald propune un spoiler frontal nou, cu prize de aer ceva mai largi şi lumini LED integrate. Nu lipsesc pragurile laterale redesenate şi un spoiler spate care include acum şi un difuzor de aer. Pentru toate aceste modificări, clienţii asiatici ai lui Mercedes A-Klasse pot plăti până la 2900 de euro. Dacă îşi doresc şi un eleron montat pe hayon, la această sumă se mai adaugă alţi 532 de euro.

  • Mercedes SL by Piecha Design

    Şirul modelelor Mercedes care au primit pachete de tuning pare că nu se mai termină. Şi roadsterul SL a fost decorat de către Piecha Design cu un nou spoiler frontal, capabil să modifice radical aspectul graţie prizelor de aer mai generoase şi luminilor LED. Totuşi, această „schimbare la faţă” nu este deloc accesibilă, preţul cerut de Piecha Design fiind de 3500 de euro. La acesta se adaugă o suspensie care coboară garda la sol cu 25 de mm şi costă alţi 500 de euro. Nu puteau lipsi pragurile aerodinamice (2000 de euro) şi alte lumini LED (300 de euro). Spoilerul spate cu deflector inclus va costa alţi 3000 de euro, iar terminaţiile trapezoidale ale evacuării vor percepe alţi 500 de euro. Socotelile sunt încheiate de un set de jante de 20 de inch, al căror preţ este de 3200 de euro.

  • Volkswagen Beetle Cabrio by ABT

    Actualul Volkswagen Beetle Cabrio a primit o doză de agresivitate din partea tunerului de casă ABT. Germanii au coborât garda la sol cu 30 de mm pe faţă şi 35 de mm pe spate, au restilizat spoilerele frontal şi posterior, au adăugat o extensie şi praguri laterale şi au încheiat cu terminaţii cromate duble pentru evacuare. Nu au scăpat nici jantele, înlocuite cu unele noi, disponibile cu dimensiuni cuprinse între 18 şi 20 de inch. Modificări importante şi la capitolul putere, gama de motorizări fiind acum ceva mai generoasă în resurse. Astfel, unitatea 1.2 TSI poate urca de la 105 la 140 de cai putere şi 220 Nm, iar TSI-ul de 1.4 litri va putea livra 210 cai putere şi nu 160 cum se întâmplă în cazul versiunii de serie. ABT nu a uitat nici de versiunea de top 2.0 TFSI, care urcă de la 200 la 240 de cai putere. Pentru cei care preferă dieselul, ABT modifică TDI-ul de 1.6 litri şi 105 cai putere pentru a putea livra 125 de cai şi 285 Nm. De asemenea, 2.0 TDI va urca de la 140 la 170 de cai putere.

  • Mercedes G63 AMG by Edo Competition

    Specializat în modificarea modelelor exotice, Edo Competition s-a abătut de la regulă cu noul său kit pentru Mercedes G63 AMG. Tunerul a încercat să facă din SUV-ul german o maşină dinamică şi a modificat sistemul ECU alături de cel de evacuare. Au rezultat astfel 660 de cai putere, cu mult peste cei 544 oferiţi în standard de motorul V8 de 5.5 litri. Şi cuplul motor a urcat de la 760 la 900 de Nm. Lista modificărilor mai include noi discuri de frână perforate, cu etrieri în şase pistoane şi un interior capitonat cu piele roşie şi neagră.

  • Range Rover Sport by Overfinch

    Unul dintre cele mai frumoase SUV-uri ale momentului, Range Rover Sport a primit vizita celor de la Overfinch. Tunerul specializat în modificarea produselor constructorului britanic a pregătit un kit care modifică substanţial aspectul modelului 4x4. Pachetul estetic constă într-un kit de caroserie din fibră de carbon, care include un nou spoiler frontal, lumini LED adiţionale, o bară spate cu deflector inclus, un eleron montat pe portbagaj şi jante cu dimensiuni cuprinse între 21 şi 23 de inch. Sub capotă, Overfinch s-a preopcupat de resursele deja generoasei versiuni Supercharged, cu motor V8 de 5.0 litri. Graţie recalibrării unităţii de control ECU şi înlocuirii sistemului de evacuare, Overfinch a reuşit să stoarcă 552 de cai putere din cei 8 cilindri, cu 42 mai mult decât ceea ce oferea versiunea standard. Overfinch a anunţat că va produce doar 100 de astfel de pachete de tuning pe an.

  • Mercedes SLS AMG DD Customs

    Mercedes SLS AMG primeşte un pachet de tuning din partea DD Customs, chiar dacă se pregăteşte deja să părăsească piaţa auto, ajuns la sfârşit de carieră. Poate şi de aceea tunerii au gândit un pachet care include un nou spoiler frontal, praguri laterale şi o bară spate care înglobează şi un deflector. Nu lipsesc jantele Corniche de 20 de inch pe faţă şi 21 de inch pe spate, învelite în pneuri Michelin Pilot Sport, cu dimensiuni de 265/30 pe faţă şi 295/25 pe spate. Pachetul celor de la DD Customs este completat de o suspensie KW, ajustabilă hidraulic şi gata să ridice garda la sol cu 40 de mm. Lista modificărilor mecanice se încheie cu o evacuare nouă, care nu schimbă însă cu nimic performanţele motorului V8 de 6.2 litri şi 571 de cai putere.

Mai departe...
  • Scorpionul.negru, vineri, 20.06.2014 23:52

    C class, S class si Range Rover Sport sunt cele mai reusite !

  • zarnesteanu, duminică, 22.06.2014 18:07

    Din 10 masini 6 sunt Mercedes :)