7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (17)

Publicat vineri, 01.11.2013 18:13 de Bogdan Mirică

Săptămâna aceasta avem pentur voi o nouă colecţie de maşini modificate. Am putea numi ediţia de astăzi drept invazia Audi-Porsche, însă premiul pentru culoare aparţine noului Lexus IS.

Ediţia de astăzi ne aduce mai aproape de show-ul de tuning SEMA Las Vegas, care se va desfăşura luna aceasta. Tot mai mulţi constructori îşi prezintă creaţiile pe care le vom vedea la SEMA, însă nici tunerii europeni nu stau degeaba. Avem o invazie a modeleleor Audi, completată de una a modelelor Porsche.

  • Audi RS6 Avant by ABT Sportsline

    Inspiraţi sau nu de Halloween, cei de la ABT au strecurat 666 de cai putere sub caroseria lui Audi RS6 Avant. Asta se întâmpla în trecut însă, pentru că, mai nou, tunerii au decis să ducă nebunia mai departe. Aşa a luat naştere ultimul pachet, care presupune unităţii de control ECU, a evacuării şi a anumitor componente cu un singur scop: atingerea unui puteri totale de 700 de cai. 700 de cai şi 880 de Nm, adică 140 de cai şi 180 de Nm peste ceea ce oferea în standard break-ul german. Mulţumită resurselor, sprintul de la 0 la 100 de km/h se face în 3.4 secunde, iar viteza maximă poate urca până la 320 de km/h. Discreţia este spulberată doar de carcasele din fibră de carbon ale oglinzilor şi de jantele ABT ER-C din aliaj, cu dimensiuni de 20 sau 22 de inch.

  • Porsche Panamera by Caractere Exclusive

    Faceliftul lui Porsche Panamera nu putea trece neobservat de specialiştii de la Caractere Exclusive. Aceştia au gândit un kit aerodinamic care include un nou spoiler frontal, praguri laterale revizuite şi un eleron montat pe hayon. Totul este completat de un set de jante, bineînţeles din aliaj, ce pot fi comandate cu dimensiuni de 21 sau de 22 de inch. Ele pot fi oferite cu finisaj lucios sau mat, în culorile gri sau argintiu. Interiorul poate fi şi el personalizat cu ajutorul fibrei de carbon, disponibilă în mai multe nuanţe.

  • Porsche Cayenne by Anderson Germany

    Porsche Cayenne este unul dintre cele mai populare modele ale constructorului german. Motiv pentru care cei de la Anderson Germany au creat White Dream Edition. După cum o sugerează şi numele, kitul germanilor poate reprezenta visul oricărui posesor de Porsche Cayenne, pasionat de culoarea alb. Tunerii au construit un body-kit generos, care modifică spoilerele faţă şi spate, dimensiunea pasajelor roţilor, pragurile laterale, adaugă un deflector din fibră de carbon, redesenează oglinzile şi adaugă o capotă complet nouă. Nu putea lipsi eleronul montat pe hayon şi nici jantele de 22 de inch. Graţie unui sistem de evacuare nou şi a unui ECU recalibrat, modelul reuşeşte să livreze 600 de cai putere. De notat ar fi şi sistemul de iluminare montat sub maşină, cu LED-uri, care rămâne aprins 90 de secunde la deschiderea sau închiderea maşinii.

  • Bentley Continental GT by Vorsteiner

    Pentru cei care deţin un Bentley Continental GT şi nu ştiu cum să iasă în evidenţă, Vorsteiner propune un set de accesorii care nu alterează look-ul general, promiţând o uşoară exclusivitate în schimbul unor elemente discrete de personalizare. Kitul germanilor se numeşte BR10-RS şi include spoilere, praguri laterale extinse, un deflector posterior şi un eleron discret în uşa portbagajului. Toate accesoriile sunt construite din fibră de carbon prin metoda Autoclaved Pre-Reg Carbon, care promite rigiditate superioară şi durabilitate împrumutată din industria aerospaţială.

  • Porsche Cayenne by Wald International

    Deşi este un tuner german, Wald International vrea să cucerească şi publicul de peste Ocean. Motiv pentru care se va prezenta la Salonul de Tuning de la Las Vegas (SEMA), programat în noiembrie, cu un pachet de tuning dezvoltat pe baza lui Porsche Cayenne. În spiritul SEMA, SUV-ul german vine cu o imagine complet nouă, dusă la extrem din dorinţa de a supradimensiona caracterul agresiv. Avem un set nou de spoilere, cu extensii din fibră de carbon, o capotă cu prize de aerisire, bosaje mai largi, praguri laterale, o gardă la sol redusă şi, neapărat, lumini LED diurne repoziţionate. Despre motorizare nu sunt detalii, însă am putea asista la „simpla” versiune Turbo, echipată cu motorul V8 de 4.8 litri şi 500 de cai putere.

  • Lamborghini Aventador by DMC

    Deşi vorbeam chiar săptămâna trecută despre unul din kit-urile DMC pentru Lamborghini Aventador, revenim astăzi cu o nouă reinterpretare a germanilor pentru supercarul italian. De data aceasta este vorba despre un pachet botezat DIECI, creat special pentru un client din Kuweit. Kitul vine cu un spoiler frontal nou, cu o extensie din fibră de carbon, cu praguri laterale, cu un deflector nou, de asemenea din fibră de carbon, şi cu un eleron montat pe portbagaj. Ceea ce va captiva atenţia clientului va fi însă kitul LP900, care, după cum o spune şi numele, urcă puterea motorului V12 la 900 de cai putere. DMC susţine că pachetul nu va fi inclus în catalogul său, fiind disponibil pentru un număr redus de clienţi.

  • Audi RS6 Avant by O.CT Tuning

    Audi RS6 Avant şi cei 560 de cai ai săi sunt un adevărat magnet pentru casele de tuning. Mai nou, şi O.CT Tuning a pregătit un pachet pentru break-ul german de performanţă. Tunerii au ales o evacuare din inox şi un ECU recalibrat pentru a urca resursele motorului la 680 de cai putere şi 880 de Nm. Dacă versiunea de serie accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.9 secunde, după tratamentul O.CT Tuning sprintul s-a îmbunătăţit cu 0.5 secunde. Şi viteza maximă creşte considerabil, atingând pragul de 322 de km/h.

  • Audi TT-RS by Cam Shaft şi PP-Performance

    Audi TT-RS beneficiază de un kit special oferit de PP-Performance şi Cam Shaft. Cei doi tuneri şi-au botezat creaţia „Black and White Edition” şi au personalizat-o cu o vopsea perlată albă, în contrast cu folia neagră mată. Nu lipsesc jantele cu aspect lucios, în spatele cărora se ascunde un sistem de frânare din carbon ceramic. Tot despre carbon vorbim şi când ne referim la carcasele oglinzilor, extensiile spoilerelor, capotă şi eleron montat pe portbagaj. Sub capotă, motorul cu cinci cilindri, de 2.5 litri, a urcat de la cei 340 de cai oferiţi standard, la nu mai puţin de 470 cai şi 650 Nm.

  • Mazda3 by SEMA 2013

    Mazda şi-a făcut un obicei din a participa în cadrul salonului de tuning SEMA Las Vegas. Şi anul acesta japonezii vin cu noutăţi. Pe listă se află o interpretare curajoasă a actualului Mazda3. Modelul compact beneficiază de o vopsea albă perlată, condimentată cu o serie de dungi negre şi roşii aplicate în partea inferioară. Tot negre au devenit şi carcasele oglinzilor. Spoilerul faţă a primit o extensie din fibră de carbon, ca de altfel şi pragurile laterale. Bosajele au fost lărgite pentru a putea primi un set de jante de culoare neagră, în spatele cărora se ascund etrieri roşii.

  • Lexus IS 350 F-Sport by Vossen

    Lexus a pregătit o listă lungă de modele modificate pentru ediţia de anul acesta a show-ului SEMA Las Vegas. Printre premiere se va număra şi o versiune modificată de Vossen. La baza creaţiei vopsite într-un galben aprins a stat versiunea IS 350 cu pachetul F-Sport, menit să amplifice spiritul agresiv. Contribuie în acest sens şi jantele cu spiţe multiple, de 20 de inch, semnate tot de Vossen. Exteriorul este personalizat şi cu ajutorul unui kit de caroserie ce include spoiler faţă nou, fante de aerisire laterale, o grilă de culoare neagră, faruri pe fundal negru şi un acoperiş, de asemenea, de culoare neagră. Garda la sol a fost mult coborâtă, pasajele roţilor au fsot lărgite, iar posteriorul a devenit mai impunător cu ajutorul unui deflector ce înglobează evacuarea semnată tot de Vossen.

Mai departe...
  • Scorpionul.negru, vineri, 01.11.2013 18:55

    Audi RS6 Avant by ABT Sportsline cel mai reusit si de bun gust urmat de Porsche Panamera by Caractere Exclusive. Restu sunt kitsch !