7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (18)

Publicat vineri, 08.11.2013 18:41 de Bogdan Mirică

Automarket vă oferă astăzi un kit de tuning pentru Dacia Duster, dar şi pentru Volkswagen Jetta. Nu lipsesc câteva noutăţi de la SEMA Las Vegas, dar şi cea mai nouă achiziţie a poliţiei din Dubai: un Mercedes G63 AMG modificat de Brabus.

Săptămâna aceasta a adus în prim plan Salonul de tuning SEMA Las Vegas. Am căutat pentru voi câteva modele care au corespondent şi în Europa şi am plusat cu o creaţie nebună, bazată pe o camionetă Ford din 1956. La toate acestea se adaugă şi kituri de tuning europene apărute în ultima săptămână. Cea mai interesantă propunere vi se va părea, cu siguranţă, cea pentru Dacia Duster. Şi, pentru că trebuia să încheiem triumfal, avem pentru voi şi cea mai nouă maşină a poliţiei din Dubai: un G63 AMG, modificat de Brabus. 

  • Porsche 911 997 Turbo S by mcchip-dkr

    Tunerul german mcchip-dkr a pregătit, în ciuda numelui complicat, un kit destul de simplist pentru vechiul Porsche 911 997. Modelul german are parte de mult mai mulţi cai putere sub capotă. Unitatea de 3.8 litri, care garanta în standard 530 de cai putere şi 700 de Nm, este dispusă acum să aştearnă pe asfalt nu mai puţin de 600 de cai şi 815 Nm. Pentru acest plus de putere, germanii au fixat un preţ destul de piperat, estimat la 8499 de euro. Pe lângă modificările mecanice, mcchip-dkr a instalat şi un roll cage, o lunetă din policarbonat, mai uşoară decât cea din geam, şi un set nou de jante, preluate de la GT2 RS şi încălţate cu pneuri Michelin Cup. Nu putea lipsi nici suspensia Bilstein şi nici scaunele Recaro, îmbrăcate în Alcantara şi piele.

  • Mercedes G63 AMG by Brabus

    După ce a impresionat cu maşini ca Bugatti Veyron sau Lamborghini Aventador, poliţia din Dubai mai face o achiziţie din categoria automobilelor exotice. Este vorba despre Brabus B63S – 700 Widestar. Sau, pe înţelesul tuturor, un pachet de tuning creat special de Brabus pe baza lui Mercedes G63 AMG. Kitul tunerului de casă aduce sub capota SUV-ului din Stuttgart nu mai puţin de 700 de cai putere şi 960 de Nm. Suficient pentru a împinge mastodontul de la 0 la 100 de km/h în 4.9 secunde, până la o viteză maximă de 240 km/h. La nivel estetic, SUV-ul adoptă jante de 23 de inch, încălţate cu pneuri 305/35 R23, un kit pentru întreaga caroserie şi o evacuare nouă cu aspect cromat.

  • Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Aniversario by DMC

    Pentru a marca cei 50 de ani de existenţă, Lamborghini a lansat în trecut o ediţie specială a modelului Aventador, botezată LP 720-4 50 Aniversario. Aceasta a fost personalizată cu atenţie de italieni şi a fost produsă în doar 100 de exemplare. Cu toate acestea, unul dintre cei 100 de proprietari a decis să aducă un plus de exclusivitate exemplarului său, apelând la specialiştii de la DMC. Aşa se face că pentru a treia săptămână la rând includem DMC în topul nostru. Tunerul i-a împrumutat excentricului eleronul său din fibră de carbon, inclus în kitul Molto Veloce. Intervenţia DMC s-a oprit aici, sub capota ediţiei speciale aflându-se motorul V12 de 6.5 litri, modificat pentru a oferi cu 20 de cai putere în plus, pentru un total de 720 şi un sprint de la 0 la 100 de km/h în 2.9 secunde.

  • BMW M3 by G-Power

    Tunerii de la G-Power, specializaţi în modificarea modelelor BMW, au dezvăluit cel mai nou pachet destinat actualului M3. Kitul se numeşte Hurricane RS şi include o serie de modificări intensive care cresc capacitatea motorului de la 4.0 la 4.6 litri. Unitatea ajunge astfel să dezvolte 720 de cai şi 700 de Nm, suficient pentru a putea sprinta de la 0 la 100 de km/h în 3.7 secunde şi de la 0 la 200 de km/h în 9.5 secunde. Viteza maximă atinge o valoare de 340 km/h. Pentru a menţine lucrurile sub control, G-Power a folosit şi un kit pentru caroserie din fibră de carbon, completat de o suspensie nouă, de frâne din carbon ceramic şi de jante de 20 de inch, încălţate cu pneuri Michelin Pilot Super Sport.

  • Ford F-100 Snakebit

    Una dintre cele mai neobişnuite apariţii de la SEMA s-a numit Ford F-100 Snakebit şi a luat naştere în urma colaborării constructorului american cu basistul trupei Kiss, Gene Simmons. Camioneta produsă în 1956 a fost recondiţionată şi a primit un kit de caroserie inedit, care aminteşte de clasicele Shelby Mustang. Sub capotă se ascunde un motor V8 de 5.4 litri, de provenienţă Ford, care livrează 550 de cai putere prin intermediul unei transmisii manuale cu şase trepte. Ampatamentul a crescut, iar jantele disponibile acum sunt de 20 de inch pe spate şi 18 inch pe faţă. Interiorul a fost reconstruit pentru a evoca înrudirea cu acelaşi Shelby, iar pielea şi-a făcut loc pe pe bord, pe scaune şi pe feţele uşilor. Maşina astfel modificată va fi scoasă la licitaţie de către casa specializată Barrett-Jackson, urmând ca banii să fie donaţi unui spital pentru copii din Canada.

  • Dacia Duster by LZ Parts

    Pentru cei care îşi doresc un Duster cu care să iasă din anonimat, LZ Parts propune un pachet de tuning generos, care schimbă radical înfăţişarea SUV-ului românesc. Cobaiul ales este versiunea diesel de 1.5 litri şi 110 cai putere, încălţată cu jante de 20 de inch şi echipată cu o evacuare dublă. Pachetul include şi protecţii pentru bara faţă, bosaje mai largi, un eleron montat pe hayon şi un set de lumini LED diurne. Pentru a atrage privirile, Duster vine vopsit şi în două culori, dintre care una este portocaliu. La interior, vechiul sistem audio a fost înlocuit cu un ecran touchscreen, iar mai multe elemente din plastic au fost vopsite în postocaliul caroseriei şi completate de elemente cromate. Lista de dotări include şi un pilot automat instalat de LZ Parts, senzori de lumină, scaune încălzite şi instrumente de bord noi.

  • Kia Amped Soul

    Kia s-a pregătit intens pentru Salonul de Tuning de la Las Vegas. Pe scena de la SEMA, constructorul coreean a adus cinci personalizări ale modelului Soul, toate dedicate industriei muzicale. Cel mai interesant concept s-a numit Amped Soul şi a venit echipat cu difuzoare JBL de dimensiuni impresionante. Acestea sunt animate de un sistem de sunet JBL Pro Live, care este integrat în portierele cu deschidere inversă. Interiorul este dominat de o lumină ambientală cu LED-uri şi pare extrem de încăpător după ce Kia a renunţat la stâlpul de mijloc. Pentru a câştiga la capitolul originalitate, Kia Amped Soul a fost cocoţat pe patru subwoofere Infinity cu dimensiuni de 12 inch. La nivel estetic, Amped Soul vine cu geamuri fumurii, o vopsea creată la comandă şi jante Forgiato de 22 de inch.

  • Volkswagen Jetta Racer Dream

    Deşi nu este chiar printre cei mai populari constructori auto din Statele Unite, Volkswagen nu putea lipsi de la SEMA. Germanii au adus două versiuni personalizate ale modelului Jetta Hybrid, însă doar una este promovată pentru publicul larg. Este vorba despre aşa numitul Racers Dream Jetta, care vine cu un kit de caroserie ceva mai evazat, un set de jante TSW Jerez cu o dimensiune de 19 inch. Interiorul adoptă scaune Recaro, pedale din aluminiu şi un nivel de echipare revizuit. Lista de dotări este completată de un sistem audio premium şi de navigaţia RNS 315. Sub capotă se află un motor cu patru cilindri, de 2.0 litri, capabil să ofere o putere impresionantă: 425 de cai.

  • Toyota Lifetime Fitness RAV4

    Toyota a adus la SEMA un RAV4 pregătit pentru ieşiri în aer liber. Maşina a fost creată de campionii la triatlon Sarah Haskins, Andy Potts şi Hunter Keeper. Urmărind în detaliu sugestiile lor, cei de la Toyota au echipat crossover-ul cu un uscător pentru haine, cu un duş cu apă caldă, cu un frigider şi cu un suport pentru gustări rapide. Nu lipseşte nici blenderul Blendtec, scaunul faţă cu masaj şi un spaţiu de depozitare special, gândit pe bancheta din spate, unde pasagerii pot ţine accesorii cum ar fi combinezoane sau căşti. Sub capotă nu există modificări notabile.

  • Chevrolet Camaro Spring Special Edition

    Chevrolet Camaro nu putea lipsi de la SEMA. Unul dintre cele mai populare muscle-car-uri americane vine cu o ediţie specială, botezată Spring Special Edition, aşteptată, după cum o spune şi numele, în primăvara anului viitor. Exteriorul este vopsit în culoarea Summit White, peste care a fost aplicată o dungă Blue Ray. Designul general este influenţat şi de instalarea unei extensii pentru spoilerul faţă, de farurile cu tehnologie LED şi de jantele de 21 de inch. Cele două culori ale caroseriei se transferă şi la interior, unde scaunele sunt îmbrăcate în tapiţerie de culoare albastră. Tot la capitolul personalizare, Camaro vine cu praguri din aluminiu. Sub capotă se află fie motorul V6 de 3.6 litri, capabil să ofere 325 de cai putere, fie V8-ul de 6.2 litri şi 426 de cai putere.

Mai departe...