7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (22)

Publicat vineri, 06.12.2013 19:08 de Bogdan Mirică

Şi în această săptămână tratăm cele mai importante premiere apărute în cadrul Salonului de Tuning de la Essen. Cap de afiş este noul Mercedes S-Klasse şi un BMW Seria4 transformat în maşină de poliţie.

Salonul de tuning de la Essen ne-a oferit şi săptămâna aceasta suficient material pentru rubrica noastră. Vom face cunoştinţă cu un S-Klasse de 530 de cai putere, cu cea mai nouă armă a poliţiei germane, dar şi cu un kit rusesc de tuning pentru Range Rover Evoque.

  • BMW Seria 4 by Hamann

    Primul kit de tuning semnat de Hamann pentru BMW Seria 4 Coupe a sosit la Salonul de la Essen. Germanii au pregătit mai multe modificări mecanice, aplicabile pe toate versiunile modelului bavarez. Aşa se face că versiunea 420d a ajuns de la 184 la 216 cai putere, 430d de la 258 la 295 de cai şi 605 Nm, iar dieselul de top 435d xDrive de la 313 la 355 de cai şi 695 Nm. Pentru cei care preferă benzina, Hamann a strecurat 208 cai putere sub capota versiunii 420i. Nici 428i nu scapă neatinsă, cei 245 de cai transformându-se în 272, ajutaţi de un cuplu de 392 Nm. Pentru versiunea de top, 435i, cu sau fără xDrive, Hamann propune 348 de cai şi 449 de Nm. La nivel vizual, lucrurile nu sunt extrem de evidente. Hamann oferă două tipuri de jante, două kituri pentru suspensie, unul care coboară garda la sol cu 30 de mm, altul cu 20 şi o mulţime de accesorii pentru interior, cum ar fi pedalele din aluminiu.

  • Range Rover by Arden

    Tunerii de la Arden, specializaţi în modificarea modelelor Range Rover au pregătit două surprize, prezentate simultan. Este vorba despre acelaşi pachet de tuning, aplicat unor modele diferite, dar înrudite: Range Rover şi Range Rover Sport. Cele două SUV-uri britanice au fost tratate cu o recalibrare a sistemului ECU şi cu un sistem de evacuare complet nou, aplicate versiunii supraalimentate. Aşa se face că ambele derivate Supercharged s-au ales cu 138 de cai putere şi 120 de Nm în plus. Combinaţia cu resursele standard au dus la o putere totală de 648 de cai şi 745 de Nm. Arden susţine că, la cerere, limitatorul de viteză poate fi înlăturat, permiţând atingerea unei valori de 260 km/h.

  • BMW M5 by Vorsteiner

    Vorsteiner a decis să ofere câteva accesorii noi pentru actualul BMW M5. Modelul german a primit o buză pentru spoilerul frontal, cu rol aerodinamic, testat de tunerul german. De asemenea, posteriorul este personalizat cu ajutorul unui deflector nou, testat şi el din punct de vedere aerodinamic. Nu lipsesc jantele, o specialitate a celor de la Vorsteiner, care ascund în spatele lor etrieri de culoare albastră. Din păcate, casa de tuning nu s-a atins de motorul V8 de 4.4 litri, aşa că el livrează tot 560 de cai putere şi 680 de Nm. Suficient pentru a atinge 100 de km/h cu start de pe loc în doar 4.4 secunde. Viteza maximă sare de 250 de km/h şi poate ajunge chiar până la 305 km/h atunci când optaţi pentru M Driver Package.

  • BMW M6 Cabrio by BBM Motorsport

    Văzut de cei de la BBM Motorsport ca un urmaş demn de clasicul BMW 850CSi, noul M6 Cabrio a fost modificat pentru a livra cu mult mai multă putere decât versiunea de serie. Prioritatea BBM a fost motorul V8 de 4.4 litri, care a depăşit cu mult cei 560 de cai oferiţi în standard graţie evacuării semnate de Akrapovic şi a recalibrării sistemului ECU. Modificările au adus în plus 145 de cai putere şi 184 de Nm. Adunate pe hârtie, resursele dau o valoare impresionantă de 705 cai putere şi un cuplu motor de 864 Nm, similar celui regăsit pe modelele X5 şi X6 M. BBM Motorsport a înlocuit şi suspensia standard cu una de provienienţă KW şi a schimbat jantele cu unele de 21 de inch, Breyton Spirit R.

  • Porsche 911 Cabrio by Caractere Exclusive

    După ce s-a ocupat de noul Panamera facelift, Caractere Exclusive şi-a îndreptat atenţia şi asupra noului Porsche 911 Cabrio. Sportiva a primit un întreg kit de caroserie ce cuprinde elemente noi cum ar fi spoilerul frontal cu prize de aer generoase, praguri laterale şi noi fante de aerisire. Posteriorul primeşte un eleron dotat cu lumini pentru frână, un deflector şi ţevi de eşapament noi. Jantele Graphite CW2 au o dimensiune de 20 sau 21 de inch şi sunt forjate. Despre ceea ce găsim sub capotă nu există prea multe informaţii, Caractere preferând să păstreze secretul.

  • BMW Seria 6 by Vilner

    Privind imaginea alăturată v-ar fi greu să spuneţi că maşina originală a fost un BMW, nu-i aşa? Vilner este autorul reinterpretării radicale Bullshark, bazată pe Seria 6. Bulgarii au folosit spoilere, praguri, eleron şi carcase pentru oglinzi din fibră de carbon. Blocurile optice frontale au fost inspirate de cele ale lui Infiniti FX, dar echipate cu LED, în vreme ce stopurile provin de la un mai vechi BMW Seria 6. Interiorul aduce scaune sport împrumutate de la BMW M6 Coupe, un volan redesenat, un nou levier pentru schimbarea vitezelor şi o tapiţerie din piele şi Alcantara la nivelul uşilor, al scaunelor şi al plafonului. Sistemul audio a fost înlocuit de unul provenind de la Ground Zero. Puterea motorului de sub caroserie a urcat la 370 de cai, în vreme ce cuplul motor a ajuns la 522 Nm. Totul cu ajutorul tunerilor AC Schnitzer.

  • Range Rover Sport by Startech

    Kitul de tuning oferit de Startech pentru Range Rover Sport a fost dezvăluit la Salonul de la Essen. Pachetul include un spoiler complet nou, cu prize de aerisire mai mari şi lumini LED integrate, o nouă bară spate cu deflector, o evacuare sport, jante de 22 de inch din aliaj şi o suspensie nouă, responsabilă pentru reducerea gărzii la sol cu 25 de mm. Interiorul este personalizat cu piele premium, Alcantara, fibră de carbon şi lemn exotic. Sub capotă, dieselul SDV6 de 3.0 litri ajunge să producă 323 de cai putere şi 680 de Nm, cu 31 de cai şi 80 de Nm în plus faţă de versiunea standard. Aportul gândit de Startech permite o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 6.9 secunde şi o viteză maximă de 222 km/h.

  • Mercedes S-Klasse by Lorinser

    Lorinser, un specialist în modificarea modelelor Mercedes, nu putea bifa ediţia din acest an a salonului de tuning de la Essen fără un model special. Pentru a ieşi în evidenţă, tunerul a ales chiar nava amiral a germanilor, noul S-Klasse. Lansat în această toamnă, modelul a primit un kit de caroserie consistent, care include modificări pentru spoilerele faţă şi spate, o evacuare sport, jante din aliaj, o grilă revizuită şi alte elemente din fibră de carbon. Sub capotă, Lorinser şi-a îndreptat atenţia asupra versiunii S500, echipată cu un motor V8 de 4.6 litri. Modificările îl ajută să dezvolte 530 de cai putere şi 800 de Nm, cu 75 de cai şi 80 de Nm peste ceea ce găseam pe versiunea de serie. Mulţumită acestor modificări, limuzina poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.8 secunde, până la o viteză maximă de 250 km/h.

  • BMW Seria 4 de politie by AC Schnitzer

    BMW Seria 4 Coupe a fost desemnat să fie vedeta campaniei Tune it! Safe! în 2013. Modelul din Munchen a fost personalizat de AC Schnitzer şi îmbrăcat în uniforma poliţiei germane pentru a promova tuningul responsabil. Exemplarul modificat a debutat la Salonul Auto de la Essen, dedicat acestui fenomen. Modificările au plecat de la un BMW 428i Coupe, căruia i-a fost aplicată folie exterioară de la Foliatec şi un girofar Hella. La nivel exterior, caroseria prezintă un set de bare de protecţie croite de cei de la AC Schnitzer, un difuzor de aer integrat în bara faţă şi un spoiler montat pe lunetă. Design-ul exterior este completat de un set de jante din aliaj AC Schnitzer Type VIII, realizate prin forjare, care au diametrul de 21 inch şi o lăţime de 9 inch, echipate cu anvelope Hankook Ventus S1evo, cu dimensiunea 245/30 ZR21. Motorizarea 2.0 turbo din echiparea lui 428i dezvoltă 296 CP în urma modificărilor aplicate de specialiştii de la AC Schnitzer, în timp ce cuplul maxim a urcat la 420 Nm. Creşterea puterii permite o accelerare de la 0 la 100 km/h mai rapidă cu 0.2 secunde, fiind necesare doar 5.7 secunde pentru această manevră.

    Mia multe informaţii în materialul dedicat.

Mai departe...
  • Scorpionul.negru, vineri, 06.12.2013 20:15

    Range Rover Sport by Startech si 911 cele mai reusite.

  • lorinczi.thomas, sâmbătă, 07.12.2013 08:48

    La Range Rover Evoque cu numar de Rusia (care arata bestial), numarul 9, nu are descriere!