7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (3)

Publicat luni, 04.02.2013 11:47 de Bogdan Mirică

Şi în această săptămână Automarket vă aduce propuneri de tuning interesante. Printre ele se numără şi interiorul unui Mercedes Sprinter, placat cu aur, evaluat la aproape 300.000 de euro.

Şi în această săptămână Automarket vă aduce cele mai interesante propuneri de tuning pe care le-am cules pentru voi în ultimele 7 zile. Avem multe surprize şi de această dată, printre ele numărându-se chiar şi un kit al vecinilor bulgari de la Overdrive. Şi tot astăzi avem pentru voi un Mercedes Sprinter care valorează aproape 300.000 de dolari, un adevărat colţ de rai pe patru roţi.

Alături de toate acestea, vă veţi obişnui cu sute de cai putere şi kituri de caroserie extreme sau mai cuminţi.

  • Audi Q7 by Hofele Design

    Deşi are în spate o carieră îndelungată, Audi Q7 nu este ocolit de marile case de tuning. Germanii de la Hofele au gândit un kit aerodinamic nou, care propune un spoiler modificat, bosaje mai largi şi un deflector posterior din fibră de carbon. Nu lipsesc luminile LED, proiectoarele noi şi cele patru ţevi de eşapament cromate. Pachetul este completat de o suspensie ajustabilă electronic, ce reglează garda la sol, şi de un set de jante cu dimensiuni de 20 sau 22 de inch. Pentru toate aceste modificări, clienţii vor scoate din buzunar 6900 de euro. Cei care vor şi ceva mai multă putere, Hofele modiciă unităţile 3.0 TDI şi TFSI, reuşind să obţină 320 de cai pentru diesel şi 405 cai pentru benzină.

  • Mercedes G65 AMG by Brabus

    Intuind apetitul şeicilor din Orientul Mijlociu pentru SUV-uri exclusiviste cu sute de cai putere, casa de tuning Brabus propune o reinterpretare sportivă a actualului G-Klasse. Botezat Widestar 800, pachetul pregătit de Brabus are la bază versiunea de performanţă G65 AMG. SUV-ul din Stuttgart beneficiază de un motor V12 bi-turbo de 6.0 litri, modificat pentru a oferi 800 de cai putere şi 1420 de Nm. Valoarea impresionantă a cuplului este însă limitată la 1100 de Nm.

    Cu asemenea resurse, off-road-erul poate accelera de la 0 la 100 de km/h în doar 4.2 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 270 km/h, atunci când este îndepărtat limitatorul electronic. Pe lângă îmbunătăţirile aduse propulsorului, Brabus a instalat şi un nou kit pentru caroserie, cu pasaje ale aripilor mai generoase, cu jante de 23 de inch, cu un spoiler faţă complet modificat şi adaptat tehnologiei LED.

  • McLaren MP4-12 C Spider by FAB Design

    Casa de tuning FAB Design a decis să ofere o interpretare proprie pentru actualul McLaren MP4-12C. Supercarul britanicilor beneficiază de pe urma unui nou kit aerodinamic, ce include prize de aer mai generoase, praguri laterale noi, un deflector posterior integrat în noua bară spate şi un accesoriu din fibră de carbon, montat chiar sub parbriz. Jantele de 20 de inch completează pachetul, plusând şi cu pneuri Dunlop SP SportMaxx. Sub capotă, FAB Design a reuşit să ofere decapotabilei un bagaj de resurse de 680 cai putere, stors cu ajutorul unui ECU recalibrat şi a unui nou traseu pentru evacuare. Performanţele supercarului sunt demne de invidiat: 0-100 de km/h în 3 secunde şi o viteză maximă de 343 km/h.

  • BMW M6 by G-Power

    Specializaţi în modificarea modelelor BMW, mai ales atunci când vine vorba de creşterea performanţelor, tunerii de la G-Power şi-au dorit să arate tuturor că se pricep şi la interioare. Aşa se face că G-Power oferă un program de personalizare a interiorului, dedicat exclusiv modelului BMW M6. G-Power poate oferi, la cerere, trei pachete diferite, complementare: Entertainment, Infotainment şi Business. Alături de ele este disponibilă piele fină, alcantara, piele Kjerba Nappa şi alte inserţii din fibră de carbon. G-Power poate transforma interiorul lui M6 într-un birou mobil sau într-un adevărat spaţiu de relaxare.

  • Ferrari FF by Wheelsandmore

    Wheelsandmore a decis să ofere un kit de tuning pentru Ferrari FF. Supercarul din maranello a primit şase tipuri de jante, cu dimensiuni cuprinse între 21 şi 22 de inch. În materie de putere, FF poate primi două etape de tuning. Prima costă 3.782 euro şi include o unitate ECU reprogramată, care urcă puterea maximă la 684 CP şi 705 Nm. Pentru 9.244 euro, puterea urcă la 700 CP, iar cuplul maxim la 715 Nm.

    Mai multe detalii găsiţi aici:

  • Mercedes Sprinter by Lexani Motorcars

    Pentru cei care vor un colţ de lux pe patru roţi, Lexani Motorcars a transformat un Mercedes Sprinter într-o propunere de nerefuzat. Specialiştii au transformat modelul german într-una dintre cele mai luxoase vehicule comerciale din lume. Cu un preţ de 292.000 de dolari, modelul dispune de un televizor LED de 46 de inch, de televiziune prin satelit, de un sistem audio Alpine de 1000 de watt, un Playstation 3 şi chiar un bar exclusivist. Nu lipseşte nici conexiunea Wi-Fi, sistemul de video-conferinţă, inserţiile din aur de 24 de karate, precum şi accesorii ca iPad sau iMac.

  • Porsche Cayenne by FAB Design

    Pe lângă kitul oferit pentru McLaren MP4-12C, tunerii de la FAB Design au pregătit ceva şi pentru actualul Porsche Cayenne. SUV-ul din Stuttgart primeşte un kit de caroserie nouă, cu prize de aer mai generoase, cu noi praguri laterale şi bosaje mai largi, carcase din fibră de carbon pentru oglinzile laterale, un deflector şi o extensie pentru spoilerul frontal. FAB Design s-a ocupat de cea mai puternică opţiune diesel a modelului, oferindu-i 50 de cai putere în plus. Aşa se face că sprintul de la 0 la 100 de km/h se realizează în 5.4 secunde, iar viteza maximă se opreşte la 257 km/h.

  • BMW Seria 6 Gran Coupe by Hamann

    Hamann a decis să extindă pachetul de personalizare pentru BMW Seria 6 Gran Coupe. De această dată, lista de accesorii vizează exclusiv modelele echipate cu pachetul M. Lor le adaugă Hamann o serie de componente aerodinamice noi, printre care un spoiler nou, alte praguri laterale cu prize de ventilaţie şi un deflector posterior diferit. Nu lipsesc nici buza pentru capacul portbagajului, capota din fibră de carbon cu prize de aer, jantele din aliaj, interiorul personalizat cu un alt tip de piele, şi logo-urile Hamann.

  • Carlsson Mercedes CK35 by Overdrive

    Casa de tuning Carlsson a decis să propună clienţilor săi un kit de tuning special pentru actualul ML350 BlueTec. Pachetul a primit numele de cod CK35 şi a fost deja lansat pe piaţă. Bulgarii de la Overdrive şi-au dorit să aducă o completare tunerului german şi au îmbogăţit pachetul. Aşa se face că ML350 are parte de influenţa a doi tuneri. Bulgarii au adus în plus alte lumini pentru farurile faţă, au pictat mânerele portierelor şi carcasele oglinzilor în Piano Black, au adăugat o cameră pentru marşarier şi au îmbrăcat în crom negru grila frontală, care păstrează tot emblema Carlsson. Sub capotă, puterea motorului ajunge la 320 de cai mulţumită reprogramării sistemului ECU.

  • Lamborghini Aventador by Oakley Design & Refined Marques

    Oakley Design, o casă de tuning specializată în modificare amodelelor exotice, a decis să îi acorde o atenţie deosebită actualului Lamborghini Aventador. Pentru asta, casa de tuning a pregătit un scurt teaser ce anticipează programul de modificări, program ce va fi dezvăluit în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Kitul Oakley Design a fost dezvoltat alături de cei de la Refined Marques şi promite o abordare diferită care a şi fost botezată Dragon Edition.

Mai departe...
  • CM!, luni, 04.02.2013 14:32

    Nu va merge slide-u

  • nae, marţi, 28.05.2013 20:33

    poza de la sprinter unde e?