7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (5)

Publicat vineri, 15.02.2013 16:31 de Bogdan Mirică

Şi acest sfârşit de săptămână vă aduce cele mai interesante 10 propuneri de tuning ale ultimelor 7 zile. În centru stau tunerii germani, care se pregătesc deja pentru Salonul Auto de la Geneva cu kituri spectaculoase.

Săptămâna aceasta a consemnat debutul mai multor kituri de design aşteptat să fie expuse în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Carlsson şi TechArt sunt primele nume mari din industrie care şi-au anunţat prezenţa cu propuneri pentru modele ca Porsche Carrera 4S şi Mercedes CLS63 AMG.

Ruşii ne încântă şi ei cu un pachet săptămâna aceasta, în vreme ce Prior Design dă dovadă de conştiinciozitate şi se prezintă la apel cu două pachete de tuning, dintre care unul pentru un model ieşit deja la pensie: Mercedes CLK.

  • BMW M6 by Vorsteiner

    Vorsteiner lucrează la un pachet de tuning pentru ambele variante de caroserie, coupe şi cabrio, ale actualului BMW M6. Tunerul a publicat deja o serie de imagini de tip teaser pentru a le arăta fanilor ce look vor adopta cele două modele. Din primele informaţii, Vorsteiner va oferi un spoiler frontal nou, cu o extensie, o bară spate cu deflector inclus, praguri laterale şi un eleron discret inclus în uşa portbagajului. Toate accesoriile kitului aerodinamic vor fi confecţionate din fibră de carbon.

  • Audi A3 Sportback by ABT

    Casa de tuning ABT, specializată în modificarea modelelor Audi a prezentat deja noul său kit de peronalizare pentru Audi A3 Sportback. Kitul exterior include o mulţime de accesorii, printre care o nouă grilă frontală, o extensie pentru spoilerul faţă, bosaje mai largi, prize de aer laterale, un eleron montat pe hayon şi o nouă bară spate gata să înglobeze patru ţevi de eşapament. Nu lipsesc jantele de 18 şi 19 inch şi nici suspensia îmbunătăţită, cu caracter sportiv, care şi reduce garda la sol cu 35 de mm. Sub capotă, ABT oferă 160 de cai putere pentru versiunea 1.4 TSI (122 CP în standard), 180 de cai putere pentru dieselul 2.0 TDI (150 CP în standard). Pe viitor vor exista kituri şi pentru 1.6 TDI şi 1.8 TSI.

  • Mercedes CLK by Prior Design

    Deşi a ieşit de multă vreme la pensie, Mercedes CLK se bucură încă de atenţie caselor de tuning. Prior Design a pregătit un pachet major de modificări inspirat de versiunea de performanţă CLK63 AMG Black Edition. Deşi nu are 510 cai putere sub capotă, modelul dispune de un body-kit agresiv, care include un nou spoiler, praguri laterale, un spoiler spate cu difuzor, o capotă cu prize de ventilaţie şi o nouă grilă. Nu lipsesc bosajele largi, ventilate, şi nici eleronul posterior. Pentru tot acest pachet, cei de la Prior Design cer 4999 de euro.

  • Jaguar XKR-S Convertible by Arden

    Specialiştii de la Arden au propus o nouă listă de modificări pentru actualul Jaguar XKR-S Convertible. Modelul britanic beneficiază de o serie de accesorii noi, ce pot fi vopsite în orice culoare vrea clientul. La accesorii trecem grila frontală, prizele de aer, spoilerele, inserţiile din inox tot pentru grila frontală, pragurile laterale mai pronunţate şi prizele de aer posterioare. Pachetul este completat de patru ţevi de eşapament noi, de jantele Arden de 21 de inch din aliaj şi de ornamentele cu care a fost prevăzută capota.

  • Mercedes C63 AMG by Mcchip

    Deşi actualul Mercedes C63 AMG oferă 487 de cai putere, tunerii de la Mcchip au decis că se pot obţine mai multe din motorul V8 de 6.2 litri. Aşa se face că au recalibrat sistemul ECU, au instalat un nou turbocompresor şi au înlocuit evacuarea. La final, fişa tehnică a indicat 660 de cai putere şi 750 de Nm. Pentru a administra cum se cuvine noile resurse, Mcchip a instalat şi o suspensie KW şi a înlocuit jantele standard cu unele speciale, de 20 de inch, încălţate cu pneuri de performanţă Dunlop Sportmaxx. Pentru modificările aduse motorului, clientul trebuie să plătească 25.999 de euro. Însă dacă vă doriţi modelul din imagine, cu tot cu folia CoverEFX aplicată caroseriei, socotelile încep de la 84.999 de euro.

  • Infiniti FX by Rus Wheels

    Americanii de la Vossen, specializaţi în modele de jante exclusiviste au încălţat un Infiniti FX pentru o doză de sportivitate şi elegantă. Jantele de 22 de inch nu putea fi oferite însă fără un pachet de modificări pe măsură. Aşa se face că în ecuaţie a intervenit casa de tuning Rus Wheels, originară tocmai din Rusia. Esticii au completat look-ul cu un kit de caroserie ce include bosaje supradimensionate cu ventilaţie, un nou spoiler frontal, blocuri optice pe fundal negru şi praguri laterale impresionante.

  • TechArt by Porsche Carrera 4S

    TechArt a pregătit o nouă surpriză pentru fanii Porsche, de această dată cu ocazia Salonului Auto de la Geneva. Casa de tuning a pregătit deja un kit complet pentru cele mai noi produse ale familiei 91. Este vorba despre Carrera 4S în variantele coupe şi cabrio. La standul TechArt va trona un Carrera 4S vopsit în culoarea verde Emerald, cu un nou sistem de evacuare ce include ţevi de eşapament poziţionate central. Nu lipseşte sistemul de control al valvelor. De asemenea, look-ul este completat de un spoiler nou, cu extensie, de un deflector posterior, de praguri laterale şi de un eleron posterior. Kitul mai include noi accesorii pentru faruri şi oglinzi laterale, mai multe jante cu dimensiuni de 20 şi 21 de inch precum şi un interior personalizat cu aceeaşi culoare verde a caroseriei.

  • Audi R8 by Prior Design

    Pe lângă kitul oferit vechiului Mercedes CLK, Prior Design ne-a prezentat săptămâna aceasta şi un pachet de personalizare pentru Audi R8. Kitul se numeşte GT650 şi este o reeditare a unor modificări introduse în decembrie anul trecut. El include pasaje ale roţilor mai mari, un spoiler frontal nou, o bară spate diferită, un deflector din fibră de carbon, o priză de aer pe capotă, praguri laterale şi un eleron fix. Look-ul este completat de jante de culoare neagră, din aliaj, cu inserţii roşii. Kitul complet, cu tot cu jante, costă doar 9000 de euro.

  • Mercedes CLS63 AMG by Carlsson

    Carlsson pregăteşte o nouă surpriză pentru Salonul Auto de la Geneva. Tunerul german reeditează kitul său pentru Mercedes CLS. Botezat CK63 RSR, kitul are la bază versiunea de performanţă CLS63 AMG, capabilă să dezvolte 700 de cai putere la 5700 de rotaţii. Cuplul motor este limitat electronic la 1000 de Nm şi este resimţit între 2000 şi 4500 de rotaţii. Resursele sunt suficiente pentru un sprint de la 0 la 100 de km/h în 3.9 secunde şi pentru o viteză maximă de 340 km/h. Lista modificărilor include un sistem de control electronic al sunetului evacuării, de asemenea înlocuită cu una din inox. Nu lipsesc jantele de 19 sau 20 de inch, din aliaj, în spatele cărora se ascund discuri de frână cu diametrul de 405 mm pe faţă. Look-ul exterior este dominat de un eleron ajustabil electronic şi de logo-ul Carlsson în centrul grilei frontale.

  • BMW Seria 3 by Alpina

    Alpina, compania care produce versiuni modificate ale modelelor BMW, a anunţat debutul lui B3 BiTurbo la Salonul Auto de la Geneva. Cea de-a treia generaţie a lui Alpina B3 este bazată pe noul BMW Seria 3 F30, care are puţin peste un an de la debutul pe piaţă. Specialiştii de la Alpina au reuşit să dezvolte 410 CP din motorul N55B30 de 3.0 litri. Modelul rezultat accelerează de la 0 la 100 km/h în doar patru secunde, are o transmisie automată cu opt trepte în standard şi se mândreşte cu un consum mediu de 7.9 litri la sută, cu 20% mai mic faţă de cel al generaţiei precedente. 

    Ştirea completă este aici

Mai departe...
  • unu, miercuri, 10.04.2013 15:55

    Techart by Porsche Carrera 4S??? =)) FTW ?