7 ZILE DE TUNING: Cele mai reuşite 10 maşini din ultima săptămână (7)

Publicat vineri, 05.04.2013 17:41 de Bogdan Mirică

Revenim astăzi cu o colecţie a celor mai importante pachete de tuning din ultima săptămână, creaţii mai mult sau mai puţin reuşite, cu sute de cai putere sub capotă.

Sfârşitul de săptămână aduce pe Automarket o nouă colecţie a celor mai importante creaţii din lumea tuningului. Avem pentru voi două interpretări ale unui tuner german pentru două dintre supercarurile momentului: Ferrari F12 Berlinetta şi Lamborghini Aventador. Topul este completat de nelipsitele Mercedes-uri, dar şi de primul tuning pentru noua generaţie Nissan Note.

  • Mercedes SL by Vilner

    Bulgarii de la Vilner au recidivat cu un nou interior exclusivist. De această dată, cobaiul este un Mercedes SL, care a primit inserţii din piele de crocodil pentru a spori valoarea şi nivelul de personalizare al habitaclului. Alături de piele de crocodil şi cusăturile contrastante, cei de la Vilner au folosit şi piele Nappa, completată pe alocuri cu alcantara. Nici lemnul nu lipseşte, în vreme ce plafonul a fost şi el căptuşit tot cu alcantara. Bulgarii au înlocuit şi covoraşele, şi centurile de siguranţă, ba chiar şi mânerul schimbătorului.

  • Range Rover by Merdad Collection

    Merdad Collection a dobândit o pasiune din a renunţa la al doilea rând de portiere. După ce a făcut din Porsche Cayenne un SUV coupe, Merdad aplică acelaşi tratament şi pentru noul Range Rover. Botezată Highland GTC, creaţia tunerului vine cu un bodykit ce creşte lăţimea cu 92 de mm şi include o nouă capotă, bosaje, praguri laterale, un deflector din fibră de carbon şi un eleron amplasat pe hayon.

  • BMW Seria 1 by Lumma Design

    Lumma Design şi-a dorit să ofere actualului BMW Seria 1 un look ceva mai atrăgător, fără a exagera însă cu elementele de caroserie multiple şi alte soluţii generale de îmbunătăţire a aspectului. Pentru asta, tunerii germani au instalat o buză pentru spoilerul frontal şi au coborât garda la sol cu 35 de mm. De asemenea, clienţii pot opta şi pentru o dungă colorată pe toată lungimea caroseriei, dar şi pentru jante de 18 inch, culoarea antracitului. La interior, pedalele primesc suport din aluminiu şi covoraşe din velur.

  • Mercedes SL by Renown Auto Style

    Tunerul Renown Auto Style a pregătit un kit de design pentru Mercedes SL. El constră într-un kit de caroserie complet, care este asociat unui set de jante de 21 de inch. Întreg kitul de caroserie a fost confecţionat din plastic, tratat cu o răşină specială pentru rezistenţă şi o masă scăzută. Designul se inspiră din pachetul aerodinamic al versiulii SL65 AMG Black Series, însă sub capotă se ascund nu mai puţin de 700 de cai putere, obţinuţi cu ajutorul Raging Bull Performance.

  • Ferrari F12 Berlinetta by DMC

    Ferrari F12 Berlinetta este un model care oferă exclusivitate imediat ce iese pe uzina fabricii din Maranello. Cu toate acestea, există clienţi care îşi doresc mai mult. Tunerul DMC a decis să ofere un look special modelului şi a venit cu un kit din fibră de cabron care include o extensie pentru spoilerul faţă, praguri laterale, un deflector revizuit şi un eleron de mari dimensiuni, similar celui de pe exclusivistul 599XX. Pachetul vizual este completat de stopuri pe fundal negru şi de jante de 21 sau 22 de inch din aliaj. DMC a pregătit şi un mic ajutor pentru motorul V12 de 6.3 litri, montând o evacuare din titaniu care mai adaugă încă 24 de cai putere, pentru un total de 764 CP.

  • Nissan Note by Impul

    Nissan Note nu este chiar cel mai atrăgător model din gama Nissan. Cu toate acestea, el poate deveni dacă proprietarii apelează la casa de tuning Impul. Firma oferă un kit aerodinamic ce sporeşte agresivitatea cu un spoiler nou, cu praguri laterale, cu bosaje mari şi cu un eleron generos. Totul supradimensionat pentru a crea impresia de hot-hatch. Clienţii pot opta pentru oglinzi cu carcasă din fibră de carbon şi jante de 17 inch din aliaj. Nu în ultimul rând, Impul a instalat un nou ECU care sporeşte puterea şi scade consumul.

  • Mercedes C63 AMG by KTW Tuning

    Nemulţumiţi probabil de resursele versiunii de serie a actualului Mercedes C63 AMG, tunerii de la KTW au decis să ia măsuri. Măsuri care s-au soldat cu recalibrarea sistemului ECU şi obţinerea unui salt de putere de la 451 la 518 cai putere. Un aport substanţial care va ajuta modelul să depăşească cu mult performanţele din fabrică. Tuningul de sub capotă este completat la exterior de o grilă frontală neagră, de geamuri fumurii faţă şi spate şi de jante de 20 de inch, tot de culoare neagră, care vin cu pneuri 235/30 ZR20 pe faţă şi 275/25 ZR20 pe spate. Preţul pachetului este de 6599 euro.

  • Mercedes CLS63 AMG by German Special Customs

    German Special Customs (GSC) a gândit un nou pachet de personalizare pentru Mercedes CLS63 AMG, botezat Stealth. Acesta include o nouă nuanţă de caroserie, un portocaliu aprins, care contrastează cu jante negre de 20 de inch şi gramuri fumurii. Culoarea portocalie se regăseşte şi la interior, unde avem piele portocalie pentru scaune, planşa de bord, consola centrală şi panourile uşilor. Nu lipsesc nici inserţiile din fibră de carbon. Sub capotă, GSC a reuşit să stoarcă 750 de cai putere şi 1150 de Nm, mulţumită unor modificări aduse unităţii AMG V8 de 5.5 litri.

  • Porsche 911 (997) by Misha Designs

    Misha Designs, o casă de tuning din Los Angeles, a decis să ofere o interpretare proprie a vechiului Porsche 911 (997). Botezat GTM2, kitul americanilor vine cu un nou spoiler frontal, cu un deflector posterior, cu praguri laterale, cu patru ţevi de eşapament cromate şi trei opţiuni pentru un eleron posterior. Pachetul aerodinamic, compatibil cu toate versiunile produse între 2005 şi 2011, vine vopsit într-o culoare albă specială. Pentru cei mai pretenţioşi, Misha Designs oferă o parte din accesoriile caroseriei confecţionate din fibră de carbon.

  • Lamborghini Aventador by DMC

    După ce a modificat Ferrari F12 Berlinetta, casa de tuning DMC a revenit asupra actualului Lamborghini Aventador cu un al doilea pachet de tuning, aplicat peste cel vechi, Molto Veloce. Designul se inspiră din aspectul exemplarului unic Aventador J şi propune un spoiler frontal cu prize de aer supradimensionate, confecţionat integral din fibră de carbon. Nu lipsesc accesoriile de inspiraţie aviatică, de asemenea din fibră de carbon, şi un eleron generos. DMC a anunţat că vor produce kitul de caroserie doar în 10 exemplare, şase dintre acestea fiind deja vândute.

Mai departe...
  • antiqua, vineri, 05.04.2013 19:34

    mama,ce beton arata nissanul!nu mi-a venit sa cred ce-au facut din el.evident si celelalte...ce nu inteleg ,ce-i cu rageul sport cu doar doua usi.

  • antiqua, vineri, 05.04.2013 19:46

    padon, nu-i sport.dar....oricum....?